Listă măști neconforme – Alertă Protecția Consumatorului

Masti neconforme InfoCons

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măștilor de protecție neconforme.

Conform datelor colectate, în prezent sunt 274 tipuri de măști neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele situația este următoarea:

  • 72% au fost emise de Belgia
  • 24% au fost emise de Germania
  • 21% au fost emise de Romania

Situația intergrală poate fi vizualizată AICI.

Citește și :Sfaturi utile despre purtarea mastii in comunitate 

Grafic masti

Din punct de vedere al țării de proveniența a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situații este următoarea :

  • 03% Republica Populara Chineza
  • 93% necunoscuta
  • 64% Turcia

Situația intergrală poate fi vizualizată AICI 

Citește și: Criteriile minime pe care trebuie sa le indeplineasca mastile 

Grafic masti

Totodată, conform datelor colectate 38.32% din măștile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute, 1.09% nu sunt contrafăcute, iar pentru 60.58% nu s-a identificat încă dacă sunt sau nu contrafăcute.

Studiul integral poate fi vizualizat AICI.  

Citește și: Clasificarea mastilor

’’Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615! ’’

Sorin Mierlea –Președinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal