InfoCons Protecția Consumatorilor : Putem deveni dependenți de alimentele ultraprocesate ? Răspunsul doamnei Dr. Mirela Chitul
Sunt alimentele ultraprocesate bogate în sare și zahăr pe placul creierului ? Putem vorbi despre o adicție ?
Citește și : Fii un Exemplu Protecția Mediului : Consolidarea Guvernanței pentru Dezvoltare Durabilă în România – InfoCons Protecția Consumatorului
Dr. Mirela Chitul – „ Da, alimentele ultraprocesate care sunt bogate în sare și zahăr pot activa centrele din creier asociate cu plăcerea și recompensa, inducând o dorință continuă pentru aceste alimente. Aceste efecte pot fi comparabile cu cele ale dependențelor, deoarece consumul repetat poate crea un ciclu de dorință și consum excesiv, deși acest fenomen nu este o adicție în sensul strict al cuvântului. ”
Citește și : InfoCons Protecția Consumatorului vă informează despre cursul online EUIPO privind elementele esențiale ale Proprietății Intelectuale
Citiți AICI întregul interviu acordat de către Doamna Dr. Mirela Chitul pentru InfoCons Protecția Consumatorilor
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro , Protecția Consumatorului , Protecția Consumatorilor , Proprietate Intelectuală , Consumers Protection , Consumer Protection , Fii Un Exemplu , Dezvoltare Durabilă , Smart Deal , Green Deal , Alertă , Alerte , Telefonul Consumatorului , Telefonul Consumatorilor , Protecția Mediului , Alege Bine , Citește Eticheta , Ia Atitudine , Sănătate , Incredere , Trust , Sorin Mierlea , Cybersecurity , Securitate Cibernetică , Alimente Ultraprocesate , Interviu , Mirela Chitul


















