Câți aditivi alimentari / E-uri se regăsesc în produsele tip înghețată ? Rămâi informat cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
InfoCons Protectia Consumatorilor a realizat un Studiu Comparativ cu privire la evolutia ingredientelor din compozitia produselor tip inghetata din ultimii 11 ani , perioada 2014 – 2025 , pe baza studiilor InfoCons din anii 2014 , 2016 , 2017 si 2025 pe produse tip inghetata .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informeaza cu privire la produsele tip inghetata : Ca urmare a centralizarii si analizarii informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor tip înghetata din studiilor InfoCons din anii 2014 , 2016 , 2017 si 2025 au rezultat :
InfoCons Protectia Consumatorilor te informeaza cu privire la produsele tip inghetata : In baza Studiilor din ultimii 11 ani , numericul de aditivi alimentari / E-uri pentru produsele tip inghetata :
- Numericul de aditivi alimentari / E-uri pentru produsele tip inghetata analizate variaza intre 2 – 16 E-uri .
In baza Studiilor din cei 4 ani , valoarea maxima medie a numericului de aditivi alimentari / E-uri a fost 12 , iar valoarea minima medie 3 aditivi alimentari / E-uri .

- 16 E-uri intr-un singur produs – cel mai mare numar de aditivi alimentari / E-uri intr-un singur produs tip inghetata a fost identificat in studiul din anul 2016
- 2 E-uri intr-un produs – cel mai mic număr de aditivi alimentari / E-uri intr-un singur produs tip inghetata a fost identificat în studiile din anul 2014 , respectiv 2025
Valoarea medie de aditivi alimentari / E-uri pentru produsele tip inghetata analizate in cele 4 studii (2014, 2016, 2017 si 2025) este de 5.79 aditivi alimentari / E-uri aditivi alimentari, iar studiul din anul 2025 , fiind situat la o valoare medie de 5.52 a numericului de E-uri / aditivi alimentari .

Trendul usor ascendent al medianei sugereaza o crestere treptata a numarului de aditivi folositi in compozitia produselor tip inghetata in ultimii 11 ani , pe baza studiilor InfoCons realizate incepand cu 2014 . Desi ascendenta medianei este usoara , aceasta indică o posibilă tendinta pe termen lung spre folosirea mai frecventa a aditivilor in producerea inghetatei .
Semnătura : Departamentul InfoCons Studii si Teste Comparative
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129 , sector 4, tel: 021/319.32.66 , mail : secretariat@infocons.ro , Protecția Consumatorului , Protecția Consumatorilor , Proprietate Intelectuală , Consumers Protection , Consumer Protection , Fii Un Exemplu , Dezvoltare Durabilă , Smart Deal , Green Deal , Alertă , Alerte , Telefonul Consumatorului , Telefonul Consumatorilor , Protecția Mediului , Alege Bine , Citește Eticheta , Ia Atitudine , Sănătate , Incredere , Trust , Sorin Mierlea , Cybersecurity , Securitate Cibernetică , Asigurare , Asigurat , Școală Profesională , Școală de Meserii , Studii , Inghetata , Valoare energetica , Zaharuri , Aditivi , E-uri , Studiu Comparativ


















