Domnul Sorin Mierlea , Președinte InfoCons , va participa la Summitul internațional privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală desfășurat în Sofia , Bulgaria

După edițiile anterioare de la Londra (2014), Berlin (2017), Paris (2019) și Stockholm – online (2021), cea de-a cincea ediție a Summitului internațional privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală va avea loc la 14 și 15 iunie 2023 la Sofia, Bulgaria.

Summitul va reuni factori de decizie europeni și internaționali cheie, autorități de aplicare a legii, companii multinaționale, întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), reprezentanți ai consumatorilor și alți actori relevanți pentru a discuta despre modalitățile de îmbunătățire a protecției și respectării drepturilor de PI în UE și în întreaga lume.

Citește și: Șase milioane de persoane lucrează în UE în domeniul transporturilor în 2021 conform Eurostat

Reuniunea la nivel înalt se va axa pe modul în care soluțiile inovatoare și continuarea cooperării pot aborda cel mai bine infracțiunile legate de PI în contextul Platformei europene multidisciplinare împotriva amenințărilor criminale (EMPACT). Va fi, de asemenea, o ocazie de a continua discuția despre setul de instrumente al UE împotriva contrafacerii, bazându-se, în special, pe Legea privind serviciile digitale.

Evenimentul va avea loc la Palatul Național al Culturii din Sofia, Bulgaria.

Programul (proiect):
Panel I – Consolidarea luptei împotriva infracțiunilor legate de PI prin cooperare
Platforma europeană multidisciplinară împotriva amenințărilor criminale (EMPACT) își propune să abordeze principalele amenințări criminale reprezentate de criminalitatea organizată și de criminalitatea internațională gravă. În actualul ciclu 2022-2025, criminalitatea în domeniul PI se numără printre prioritățile selectate. Grupul de experți va aborda modul în care platforma EMPACT poate fi utilizată pentru a spori cooperarea între agenții și, investigațiile penale transfrontaliere și pentru a facilita o mai bună investigare a infracțiunilor grave și organizate legate de PI.

Citește și: Fumatul în spații publice interzis minorilor

Panoul II – Schimbul de informații: eliminarea barierelor dintre titularii de drepturi, intermediari și autoritățile de aplicare a legii
Un cadru de reglementare eficient și utilizarea noilor tehnologii au un rol esențial în asigurarea unui schimb de informații eficient și sigur între toate părțile interesate, inclusiv titularii de drepturi, intermediarii și autoritățile de aplicare a legii.

Panoul III – IMM-urile și asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală
Încălcarea proprietății intelectuale reprezintă o amenințare dificilă și costisitoare. Acest lucru face ca IMM-urile – care reprezintă nucleul economiei noastre – să fie deosebit de vulnerabile la amenințările legate de contrafacere și piraterie. Ce soluții există pentru a depăși aceste provocări?

De asemenea, vor avea loc mai multe sesiuni de discuții pe parcursul celor două zile. Mai multe informații despre acestea sunt disponibile în proiectul de program.
Programul va fi actualizat în permanență.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Summitul internațional privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală