5 lucruri surprinzătoare care pot fi spălate în mașina de vase

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. 5 lucruri surprinzătoare care pot fi spălate în mașina de vase

De la pensule de make-up la flori din plastic, aflați cum puteți folosi mașina pentru curățat vase pentru a spăla mai multe decât credeți.

Știți că vă puteți folosi mașina de spălat vase pentru farfurii, tigăi și tacâmuri.

Dar sunt multe alte lucruri pe care le puteți spăla acolo de care nu aveți habar.

1. Pensule de make-up

Folosiți o spălare delicată precum eco sau de temperatură joasă – o spălare fierbinte ar putea să le deterioreze.

Puneți-le în partea de sus, împreună cu paharele și cănile ce urmează a fi spălate. Presiunea apei și temperatura este mai scăzută în partea aceea, acest lucru va proteja perii pensulelor.

2. Morcovi, cartofi și nu numai

Programul de pre-clătire al mașinii de spălat vase poate curăța o cantitate mare de legume folosind o cantitate de apă surprinzător de mică – în jur de 3-4 litri.

Desigur, nu merită să folosiți mașina de spălat vase dacă este vorba de 2-3 legume. Dar dacă pregătiți o masă mare, cum ar fi o cină de Crăciun, spălarea tuturor legumelor dintr-o singură dată poate fi utilă. Pot fi spălate tot felul de legume și rădăcinoase, incluzând pastarnacul, guliile, sfeclă șamd.

Dacă alegeți un program de spălare obișnuit din greșeală, s-ar putea să vă gătiți legumele în mașina de spălat vase, așa că aveți mare grijă și asigurați-vă că apăsați butonul corect!

3. Jucării din plastic pentru copii, sticle, manechine, tacâmuri și vase

Multe obiecte pentru bebeluși sau copii pot fi spălate cu ajutorul acestui apparat. Unele modele de mașini ar putea fi echipate cu programe de temperatură înaltă special pentru astfel de obiecte, adesea numite `Hygiene` (Igienă) sau `Baby Protect` (Protecție pentru bebeluși). Aceste programe combină o spălare intensivă cu o clătire care include o izbucnire de temperatură înaltă de până la 70 de grade Celsius. La altele, poate fi doar clătirea cu o izbucnire de temperatura înaltă care succede un program normal.

Aceste programe sunt adesea promovate ca lăsând vasele fără microbi sau sterilizate.

4. Suporturi pentru periuțe de dinți, de săpun, perii și piepteni din plastic

Partea de jos a unui suport pentru periuțe de dinți sau a unei tavi de săpun poate fi o vedere neplăcută cand se murdărește, și un loc în care pot crește bacteriile. Folosind o mașină de spălat vase, veți scăpa de această treabă de curățare, deoarece îndepărtează mai ușor rămășițele de săpun, sau de pastă de dinți. Când curătați perii sau piepteni însă, mare atenție să le introduceți fără păr, altfel riscând blocarea filtrului.

5. Plante / flori false din plastic

Florile din plastic prăfuite arată plictisitor însă pot fi împrospătate în mașina de spălat vase folosind o spălare rece, precum un program eco sau un program delicat. În acest fel, acestea vor fi și uscate la final.

Puteți folosi și un ciclu de pre-clătire dacă au nevoie doar de o curățare ușoară, dar țineți cont că acestea vor trebui după aceea lăsate să se usuce natural.

Click aici pentru a citi un articol despre mașini de spălat vase realizat de InfoCons

https://www.infocons.ro/ro/i-top-cinci-masini-de-spalat-vase-MTQ4NDItMQ.html

Sursă: which.co.uk

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu