Despre ce este Ziua Mondială a Toaletei defapt?

Toaletele salvează vieți, deoarece deșeurile umane răspândesc boli ucigătoare. Ziua Mondială a Toaletei vizează acțiuni inspiratoare pentru a combate criza globală de salubritate și este sărbătorită anual, pe 19 noiembrie. Această zi atrage atenția asupra tuturor persoanelor rămase în urmă, fără canalizare, și, conform Națiunilor Unite, are ca target combaterea crizei globale de salubritate și contribuie la realizarea Obiectivului 6 pentru Dezvoltare Durabilă (SDG 6). Acest obiectiv promite igienizare pentru toți până în anul 2030.

De ce sunt toaletele publice importante?

În mintea multora, cea mai bună toaletă publică este cea pe care nu trebuie să o folosească. Nu este ceva ieșit din comun ca cineva să își respingă semnele corpului și să nu meargă la o toaletă publică, așteptând în durere până ajunge în intimitatea toaletei de acasă.

Toaletele publice, reprezintă defapt un ajutor pentru mediul înconjurător, nu doar pentru oameni. Femeile însărcinate sau cei cu dizabilități se pot folosi de ele când sunt foarte departe de casă.

Aceste toalete oferă ajutor persoanelor fără casă, care își pot îngriji igiena personală, sau pur și simplu a folosi toaleta pentru nevoile naturale. Unii ar spune că aceste toalete pot reprezenta un refugiu pentru persoanele ce suferă de anxietate.

O toaletă ecologică poate fi de mare ajutor pentru părinți, care știu prea bine cât de important este ca, copiii lor să meargă la toaletă când au nevoie de eliberare, și cu siguranță este un mod mai de bun simț decât să îi lase să se ușureze afară.

InfoCons a realizat un studiu în 2018 din care rezultă că numărul toaletelor publice în aria Municipiului București este de 220, toalete aflate în subordinea Primăriilor de Sector sau Administrației lacuri, parcuri și agrement București, toaletele fiind împărțite în 2 tipuri: ecologice și automate.

Pentru a afla mai multe date concrete, click pe linkul de mai jos

https://www.infocons.ro/ro/i-toaletele-publice-un-lux-pentru-anumite-sectoare-din-capitala-MjAyMDYtMQ.html

Sursa: cleanlink.com

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal