Ziua Mondială a Eficienței Energetice – Află care este costul real al electronicelor și electrocasnicelor cu Aplicația InfoCons !

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului eficienta energetica

Astăzi, de Ziua Mondială a Eficienței Energetice, InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons prin care consumatorii pot afla ușor și rapid costul real de utilizare al produselor electronice și electrocasnice.

În momentul achiziționării produselor electronice și electrocasnice , Aplicația InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu calculatorul pentru estimarea costului de utilizare .

Altfel spus , consumatorii vor putea să estimeze costul aferent consumului de energie pentru fiecare produs scanat . De asemenea , prin intermediul Aplicatiei InfoCons , consumatorii pot compara produsele electronice și electrocasnice pe care și le doresc , pentru a achiziționa produsul potrivit preferințelor și nevoilor lor .

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Produsele electronice și electrocasnice ale căror etichete energetice pot fi scanate fac parte din categoriile :

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Pe lângă posibilitatea de a estima costul aferent consumului de energie și de a compara produsele similare , Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil informații precum :

Aplicația Gratuită InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice . Astfel , prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs , pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă , dimpotrivă , informațiile diferă.

Citește și : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal