Modul în care este distribuit venitul în societate determină măsura în care indivizii au acces egal la bunurile și serviciile produse în cadrul unei economii naționale . O măsură foarte importantă a distribuției veniturilor este venitul disponibil echivalent median ( denumit în continuare venitul disponibil median ), exprimat aici pe cap de locuitor în standardul puterii de cumpărare (PPS) .

Citește și : Unde reclam asociația de proprietari ?

În 2021, venitul disponibil median a fost de 18 019 PPS pe cap de locuitor în UE . Acesta a variat considerabil între statele membre ale UE și a variat de la 32 132 PPS în Luxemburg , la 8 703 PPS în România .

Citește și : Aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie! Instrumentul prin care afli dacă produsule pe care le consumi conțin alergeni !

Cele mai ridicate niveluri ale venitului median disponibil au fost înregistrate în statele membre occidentale și nordice ale UE , în special în Luxemburg (32 132 PPS), Țările de Jos (24 560 PPS), Austria (24 450 PPS) și Germania (23 401 PPS). Pe de altă parte, venitul median disponibil a fost mai mic în majoritatea statelor membre din sud și est , în special în România (8 703 PPS) , Bulgaria (9 375 PPS), Grecia (917 PPS) și Ungaria (9 982 PPS) .

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

Inegalitatea veniturilor in Europa InfoCons Protectia Consumatorilor