Evenimentele de sărbători organizate de primării din bani publici, în perioada de pandemie!

Alertă InfoCons! Evenimentele de sărbători organizate de primării din bani publici, în perioada de pandemie! InfoCons Protectia Consumatorilor

InfoCons a realizat un studiu cu privire la cheltuielile Primăriilor, din cadrul reședințelor de județ din România, pentru evenimentele organizate în perioada sărbătorilor de iarnă 2021. În urma centralizării datelor, au reieșit următoarele informații:

 • 89% din primăriile din cadrul reședințelor de județ din România au transmis informațiile solicitate, participând astfel al studiul InfoCons.

Citește și:Atenționare InfoCons: Cât și cum se cheltuie banul public pentru iluminatul de sărbători, în perioada de pandemie!

Numărul evenimetelor organizate în iarna 2021 de către primăriile care au participat în cadrul studiului InfoCons

 • 13 evenimente au fost organizate de către Primăria Municipiului Sloboziaîn iarna 2021,  dintre toate Primăriile reședințelor de județ din România, aceasta organizând cele mai multe evenimente;
 • 3 primării(Primăriile Municipiului Botoșani, Târgoviște și Sector 3) au organizat un singur eveniment cu ocazia sărbătorilor de iarnă;
 • 9 primării (Primăriile Municipiului Cluj Napoca, Focșani, Giurgiu, Ploiești, Slatina, Sector 1, Sector 2, Sector 5 și Sector 6) NU au organizat niciun eveniment cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Click AICI pentru a vedea evenimentele organizare

Alocarea bugetară aferentă cheltuielilor pentru Sarbătorile de Iarnă

 • 339.586,61 leiau cheltuit în medie Primăriile din țară pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă 2021.
 • 1.446.174 de leia fost suma cea mai mare pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă, achitată de Primăria Municipiului Bacău;
 • 15.861,56 de lei a fost suma cea mai mică pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă, achitată de Primăria Municipiului Zalău

Click AICI pentru alocarea bugetară aferentă cheltuielilor pentru Sarbătorile de Iarnă

Modalitatea de contractare a agenților economici

Citește și:Crenvursti de pui – ce conțin?! Alertă InfoCons

Cele 38 de contracte au fost atribuite astfel:

 • 63.16%din contracte au fost atribuite prin achiziție direct;
 • 26.32%din contracte au fost atribuite prin achiziție publică;
 • 7.89%din contracte au fost încheiate gratuit;
 • 2,63%din contracte au fost finanțate în regie proprie.

Click AICI pentru modalitatea de contractare a agenților economici

Alocarea financiară aferentă celebrării Anului Nou

 • 163.527,34 leiau cheltuit în medie Primăriile din țară pentru celebrarea Anului Nou din perioada sărbătorilor de iarnă.
  • 792,260,55 de lei a fost suma cea mai mare de alocare financiară aferentă celebrării Anului Nou, achitată de Primăria Municipiului Sector 3;
  • 13.000 de lei a fost suma cea mai mica dealocare financiară aferentă celebrării Anului Nou, achitată de Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.

– 29.79% din Primăriile din cadrul reședințelor de județ din România NU au organizat niciun eveniment cu ocazia celebrării Anului Nou

Citește și: Sucuri: Cu sau din ceai?! Cu sau fără fructe?! Dar cu E-uri și zahăr!

Click AICI pentru Alocarea financiară aferentă celebrării Anului Nou

Studiul integral se poate accesa AICI.

Sorin Mierlea„Suntem cu toții fascinați și așteptăm perioada de sărbători cu nerăbdare. Participăm la amenajarea localităților, târgurilor de Crăciun, ce dau feeria și starea de sărbătoare de iarnă precum și iluminatul de sărbători în piețele orașelor, pe străzile principale, parcuri, artere etc.

Totuși aceste evenimente înseamnă costuri din banii contribuabilor, atât pentru achiziția de diferite materiale sau în unele cazuri închirierea acestora, dar și costurile de montaj, demontaj, design, și costul energiei electrice.

Toate acestea ar trebui să fie publice ca fiecare cetățean să înțeleagă costurile, să știe cât s-a plătit și ce s-a plătit din banii fiecăruia, și cu cine au fost cheltuiți acești bani. Și dacă în unele localități aduc un plus de valoare, prin atragerea mai multor turiști care aduc bani cheltuiți în localitățile respective, în altele situația nu poate fi la fel. Și să nu uităm că fiecare dintre noi suntem consumatori de servicii publice și din taxele și impozitele fiecăruia dintre noi, atât ca persoane fizice cât și companii, în localitățile respective sunt cheltuiți banii pentru comunitate.”

Preluări Media:

EstNews:

 • https://estnews.ro/2022/03/28/alerta-infocons-evenimentele-de-sarbatori-organizate-de-primarii-din-bani-publici-in-perioada-de-pandemie/

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal