Noul parteneriat Africa-Caraibe-Pacific / Uniunea Europeană: Negociatorii principali sunt de acord cu prioritățile economice pentru acordul viitor

In marja Adunării Generale a Națiunilor Unite, comisarul principal negociator Mimica și ministrul togolez Robert Dussey au specificat în continuare cadrul economic al relațiilor viitoare dintre țările africane, din Caraibe și Pacific cu Uniunea Europeană după 2020.

Negocierile vor continua în părțile rămase ale acordului în săptămânile următoare. Discuțiile privind așa-numita `fundație comună` pentru toate țările acoperă dispozițiile generale, cooperarea internațională, mijloacele de cooperare, cadrul instituțional și dispozițiile finale.

În același timp, se vor intensifica discuțiile despre cele trei parteneriate cu fiecare regiune. Negociatorii-șefi sunt așteptați să discute progresul pe cei trei piloni regionali la următoarea lor reuniune, programată pentru octombrie.

Citește și:

Experții Comisiei susțin dezvoltarea a 13 centre de cercetare și inovare din Bulgaria

Acordul de la Cotonou care reglementează în prezent relațiile UE-ACP urmează să expire în 2020. Negocierile privind un nou parteneriat ACP-UE au fost lansate în septembrie 2018.

Primele runde de discuții s-au concentrat în principal pe `fundamentul comun`, care stabilește valorile și principiile care reunesc țările UE și ACP și indică domeniile prioritare strategice pe care ambele părți intenționează să lucreze împreună.

În plus, viitorul acord trebuie să includă piloni regionali specifici, orientați către acțiune, care se concentrează pe nevoile fiecărei regiuni. Prima rundă de consultări privind pilonii regionali a fost încheiată în primăvara anului 2019.

Viitorul Parteneriat ACP-UE va servi la consolidarea legăturilor politice strânse dintre UE și țările ACP pe scena mondială. Împreună, țările ACP și UE reprezintă mai mult de jumătate din țările membre ONU și peste 1,5 miliarde de oameni.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal