Transportul in Europa – Aeroporturi si avioane de pasageri

O analiza a statisticilor referitoare la transporturile in interiorul Uniunii Europene, mai specific topul tarilor in functie de numarul de aeroporturi tranzitate de calatori, arata ca Romania se situeaza la mijlocul acestui top. Tara noastra are patru aeroporturi tranzitate de un numar de calatori cuprins intre 1 si 5 milioane, trei aeroporturi tranzitate de un numar cuprins intre 100 000 si 500 000 si doua aeroporturi tranzitate de un numar de calatori cuprins intre 15 000 si 100 000 de calatori. Tarile europene cu aeroporturile cele mai  tranzitate sunt Spania, Franta si Italia. Pasagerii luati in calcul in aceasta analiza sunt pasagerii in corespondenta (care isi continua calatoria cu o alta cursa). Studiul nu include si pasagerii de tranzit direct (ce care  si-au continuat drumul cu acelasi numar de zbor).

Studiul privitor la numarul avioanelor de transport civil, plaseaza Romania, in partea inferioara a unui clasament facut in functie de numarul de avioane de pasageri (55 de avioane) si organizat in functie de marimea navelor de zbor (numarul de locuri). Primul loc este ocupat de Marea Britanie cu un total de 804 avioane de pasageri, urmat de Germania (673) si Franta (443). In studiu nu au fost incluse peste 30 000 de avioane mici, private.

InfoCons -A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania membra cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Sursa: Eurostat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal