Conform studiilor realizate în Belgia sunt risipite anual 3.6 milioane tone de alimente, ceea ce înseamnă o cantitate de 18.5 kg per cap de locuitor, în Germania se risipesc anual 10.9 milioane de alimente adică 53 kg de alimente risipite per cap de locuitor iar în Marea Britanie sunt risipite anual 10 milioane tone de alimente, adica 70 kg de alimente risipite per cap de locuitor.

Citește și:

Marca Increderii simbol al increderii consumatorului

Dacă toate aceste alimente sunt evaluate din punct de vedere al costului situația este urmatoarea: Belgia 79.50 euro / per cap de locuitor – total de 191 euro anual; Germania 200-260 euro/ per cap de locuitor – total de 468 euro anual și în Marea Britanie 195 euro/ per cap de locuitor – 565 euro anual.

Sursa: eufic.org

Citește și:

Tu știai câte tone de roșii sunt risipite anual la nivel european?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu