Alimentele ultraprocesate au devenit o parte semnificativă a dietei moderne. Aceste alimente, caracterizate prin termen mare de valabilitate, ambalaje atractive și preț scăzut sunt obținute prin diferite procese industriale. Deși sunt accesibile și extrem de gustoase, specialiștii în domeniu ne avertizează că adesea consumul lor este legat de numeroase probleme de sănătate.
Înainte de a achiziționa produsele pe care doriți să le consumați, asigurați-vă că ați scanat codul de bare și ați aflat toate informațiile de pe etichetă. Aplicația InfoCons, vă oferă direct pe telefonul mobil, numărul de E-uri, ingredientele, cantitățile de sare și de zahăr.
Aplicația InfoCons Protecția Consumatorilor vă poate ajuta să controlați cantitatea de alimente procesate din dietă
L-am invitat pe Dl. Dr. Avraham Marian Cioceanu – Președinte Asociația BIO România pentru a discuta pe tema alimentelor ultraprocesate, un subiect care ne ridică multe semne de întrebare și pentru care dorim să oferim răspunsuri avizate consumatorilor.
Sunt alimentele ultraprocesate bogate în sare și zahăr pe placul creierului ? Putem vorbi despre o adicție ?
Dl. Dr. Avraham Marian Cioceanu – “ În ziua de astăzi, eu cred că în special din cauza unora dintre aditivii alimentari, care crează dependență, din cauza zahărului despre care știm că atunci când este consumat în exces poate duce la o adicție, putem spune ca unele alimente sunt pe placul creierului.
Dacă ne obișnuim să mâncăm sărat, ne dorim să mâncăm și mai sărat. Gusturile noastre se modifică și din acest motiv eu recomand celor care doresc să își păstreze sau să își recapete sănătatea, să se îndrepte către produsele și alimentele naturale.
….
Citiți AICI întregul interviu acordat de către Dl. Dr. Avraham Marian Cioceanu pentru InfoCons Protecția Consumatorilor
Articol redactat de Cosmina Nițu
Masterand în nutriție și consultant în diversificare
InfoCons – Organizatie Europeana pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International , membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori , avand Secretariatul General in Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : secretariat@infocons.ro