în situații de criză, cum ar fi această perioadă în care ne aflăm, consumatorii tind să cumpere, cumpere, cumpere cât mai multe produse alimentare sau sanitare.
Este foarte important să ne menținem calmul și să ne planificăm mesele astfel încât să nu ajungem să facem risipă alimentară şi automat risipă financiară, de energie, apa si in final ne risipim si viata.
Trebuie să ținem cont întotdeauna ca înainte de achiziționarea unui produs să citim întotdeauna eticheta și să ținem cont de:
– Termenul de valabilitate
– Condițiile de depozitare și păstrare ale alimentelor și produselor cumpărate
– Pe etichetă ingredientele sunt afișate în ordine descrescătoare
– Este foarte important să ajungem acasă cât mai repede pentru a depozita corect și la timp alimentele (frigider/congelator)
Totodata conform statisticilor 1/3 din alimentele produse la nivel global sunt risipite ceea ce cuantificat din punct de vedere financiar inseamna pierderi de 865 miliarde de euro.