Pasul 1 – Trebuie sa contactezi furnizori diferiti si sa obtii oferte de la ei o lista a furnizorilor este disponibila pe pagina de internet a ANRE – www.anre.ro.
Ai putea evalua ofertele primite comparând pretul energiei, durata contractului, conditiile de încetare a contractului, termenele si modalitatile de plata.
Pasul 2 – Dupa alegerea noului tau furnizor si dupa semnarea unui contract cu acesta, va trebui sa trimiti
vechiului furnizor o înstiintare cu 30 zile înainte de încetarea contractului, prin care îi vei aduce la cunostinta ca vei `pleca` la un alt furnizor. De asemenea, va trebui sa discuti cu noul tau furnizor daca este potrivit contorul tau de energie electrica sau nu pentru piata concurentiala. Daca nu este potrivit, va trebui sa-l schimbi, însa aceasta operatiune va presupune suportarea unor costuri.
Pasul 3 – Odata început procesul, noul tau furnizor trebuie sa faca o citire de contor. Acest lucru se face
pentru a închide vechiul tau cont de energie electrica si pentru a deschide un nou cont.
Pasul 4 – Vei primi o factura de regularizare, pe care vatrebui sa o platesti în termen de 30 zile. Verifica daca factura de regularizare este corecta comparând-o cu citirile anterioare ale contorului.
Care sunt drepturile si responsabilitatile mele în calitate de consumator de energie electrica?
Întelegerea drepturilor si responsabilitatilor tale te va ajuta sa faci alegerea furnizorului potrivit. Totodata, vei întelege care este modalitatea de relationare cu furnizorul, fara a opta imediat pentru schimbarea lui.
Si, nu în ultimul rând, daca îti cunosti drepturile, furnizorul tau te va trata cu mai mult respect.
Sursa: www.anre.ro