Atenție ! Media temperaturii de păstrare este de 12 grade Celsius pentru sandwich-ul pe care îl punem la școală copilului !

Trăim în era vitezei și mulți dintre noi preferă să ofere copiilor sub formă de gustare sau chiar să țină locul unei mese întregi un sandwich pentru la școală . Ca părinți, ne dorim ca , copiii noștrii să mănânce cât mai sănătos și ne gândim că mai bine le facem un sandviș pentru școală , decât să își cumpere tot felul de snacksuri/crochete/grisine etc. de la magazin.

Sandvișurile sunt preferate de copii , sunt gustoase, dar nu întotdeauna și sănătoase dacă nu se respectă modul de păstrare al ingredientelor utilizate la sandwich .  Pe lângă aditivi, sare sau zahăr , trebuie să ținem cont și de modul de păstrare ale alimentelor folosite la realizarea pachețului pentru școală .

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu câteva informații privind modul de păstrare/ depozitare al alimentelor componente din sandwich .

Știați că … Sandwich chiar și cu 59 de aditivi alimentari !

Mod de păstrare al alimentelor pentru pachețelul copiilor

Pâine

A se păstra până la maximum 22 grade Celsius

 

Cașcaval

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +8 grade Celsius

 

Șuncă

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +0 … +5 grade Celsius

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +5 … +8 grade Celsius

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +5 … +10 grade Celsius

 

Parizer

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +8 grade Celsius

 

Brânză topită

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +8 grade Celsius

 

Ketchup / Muștar / Maioneză

A se păstra la temperaturi cuprinse intre +2 … +25 grade Celsius

Citește și : ATENȚIE ! ALERTE privind RECHIZITELE ȘCOLARE , articolele de ÎMBRĂCĂMINTE și ÎNCĂLȚĂMINTE pentru copii la început de an școlar !

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic , într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă .

 

InfoCons pune la dispoziția consumatorilor prin Aplicația Europeană Gratuită InfoCons alertele în timp real pentru produsele alimentare și non-alimentare. Prin descărcarea aplicației de pe App Store , Google Play sau App Gallery , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele non-alimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii .

 

Abordați o9atitudine, mai sănătoasă și mai responsabilă !

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal