Știați că … un sandwich cu pâine , maioneză , muștar , ketchup , parizer , brânză topită , șuncă și castraveți murați poate conține până la 59 E-uri (aditivi alimmentari ) ?!
În momentul realizării acestui sandwich , cantitatea de zahăr pe 100 gr/produs ajunge până la 32.12 gr , în timp ce cantitatea de sare pe 100 gr / produs ajunge până la 14.72 gr .
Știați că …. Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătății . Domnul Doctor Florin Ioan Bălănică ne răspunde
Este foarte important să citim eticheta atunci când facem cumpărături, mai ales pentru copiii noștri. De multe ori ne gândim că dacă un fel de mâncare este făcut de noi, și nu cumpărat, este mai sănătos.
Fiecare ingredient pe care îl consumăm, în cazul de față, un sandwich, are la rândul său un număr de aditivi alimentari de care trebuie să ținem cont. Pe lângă acesta, putem, adăuga și celelalte alimente/sucuri consumate în ziua respectivă și realizăm că avem un număr destul de mare de E-uri, multe dintre ele fiind aceleași în mai multe alimente și pe care le ingeram de 3-4-5 ori, sau mai mult, și astfel doza de consum ajunge să fie periculoasă.
Citește și : „Sucul cu pai” cu până la 7 E-URI și 15.1 g de zaharuri la 100 ml de produs !
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro