Arderea vegetației uscate, a resturilor vegetale și/sau a deșeurilor casnice poate reprezenta un real pericol pentru locuința și familia dumneavoastră!

Pentru a preveni un incendiu, respectați următoarele reguli:

  • nu aprindeți focul în aer liber în locuri cu pericol de incendiu și în condiţii meteorologice cu vânt;
  • respectați următoarele distanţe de siguranță – minim 40 metri faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc. și minim 10 metri faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.;
  • asigurați la locul arderii mijloace şi materiale pentru o eventuală stingere a focului (butoi cu apă, stingător);
  • supravegheați permanent arderea, iar la sosirea nopții stingeți focul și verificați cu atenție zona;
  • nu lăsaţi la îndemâna copiilor chibrituri, brichete și alte mijloace de aprindere. Educați și supravegheați copiii pentru a nu se juca cu focul.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal