Cum scad facturile de utilități atunci când temperatura crește

13% din costurile de energie ale unei locuințe sunt pentru răcire, potrivit Energy Star.

Iată trei modalități ușoare de a opri aceste cheltuieli – chiar și în zilele fierbinți de vară.

1. Porniți ventilatorul. În loc să setați aparatul de aer condiționat la 74 ° F sau 76 ° F, setați-l la 78 ° F și lăsați ventilatorul să facă restul.

2. Faceți schimbări simple care măresc eficiența. Închideți perdelele din timpul zilei pentru a împiedica soarele să încălzească casa, reduceți utilizarea cuptorului, reparați conductele de aer neetanșe și crăpăturile din jurul ferestrelor și ușilor.

3. Înlocuiți termostatul. Dacă aveți aer condiționat central, una dintre cele mai eficiente modalități de a economisi bani pe răcire este instalarea unui termostat programabil sau inteligent. (Ca un bonus, veți economisi bani la încălzire și în perioada iarnii.)

Citește și:

Cum să rămâi în siguranță în timpul unui val de căldură

Termostatele programabile se pot programa, de regulă pe zilele săptămânii și pe zilele de weekend, astfel cantitatea de răcire (sau încălzire) atunci când casa este goală sau când dormiți se va reduce.

Termostatele inteligente se conectează la internet prin WiFi și vă permit să vă controlați aerul și căldura centrală cu telefonul smartphone. Unele termostate inteligente ține evidența preferințelor de temperatură și folosesc datele pentru a optimiza programul de răcire și încălzire. Altele au senzori multipli care monitorizează temperaturile în diferite părți ale casei pentru o răcire sau încălzire mai echilibrată.

Sursa: Consumer Reports

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal