Starea de sănătate – Informații despre sănătate conform Eurostat

InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

În 2021 , în UE , aproape șapte din zece persoane în vârstă de 16 ani sau mai mult și-au evaluat starea de sănătate ca fiind bună sau foarte bună ( 69% ). Percepția pozitivă a stării de sănătate a fost mai bună în rândul bărbaților decât al femeilor (72% dintre bărbați față de 67% dintre femei ).

Citește și : Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

Dintre statele membre ale UE , cele mai mari procente ale populației în vârstă de 16 ani sau mai mult care și-au perceput starea de sănătate ca fiind bună sau foarte bună au fost înregistrate în Irlanda ( 81% ), înaintea Greciei  ( 78% ), a Ciprului și a Luxemburgului ( ambele cu 77% ). La celălalt capăt al scalei , statele membre ale UE cu cele mai scăzute procente au fost Lituania ( 48% ), Letonia și Portugalia ( ambele cu 50% ). În România , 72,8%  din populația cu vârsta de 16 ani și peste si-au perceput starea de sănătate ca fiind bună  sau foarte bună .

Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Bărbații au fost mai predispuși decât femeile să își aprecieze starea de sănătate ca fiind foarte bună sau bună în aproape toate statele membre ale UE . Cele mai mari diferențe de sănătate între femei și bărbați au fost înregistrate în Letonia (9% , România (8%) și Lituania (7 %). Singura excepție a fost Irlanda , unde ponderea femeilor care au declarat că au o stare de sănătate bună sau foarte bună a fost ușor mai mare decât cea a bărbaților (0,4%) .

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Sursa : Eurostat

Starea de sanatate InfoCons Protectia Consumatorului