În fiecare an, la 23 Aprilie, se sărbătorește Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor. În 1995, prin Rezoluția 3.18 adoptata la cea de-a 28-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO se stabilea celebrarea Zilei Mondiale a Cărții și a Dreptului de Autor în ziua de 23 Aprilie a fiecărui an.

În România, ziua de 23 Aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului din România prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, astfel că, începând cu 2005, românii sărbătoresc în ziua de 23 aprilie atât Ziua Bibliotecarului, cât și Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor.

Cu această ocazie, InfoCons urează tuturor instituțiilor de profil din România cele mai sincere felicitări pentru activitatea deosebită pe care o desfașoară și mult succes pentru continuarea acesteia la cele mai înalte standarde!

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu