Știați că….. bananele!
Puteți reduce risipa alimentară!
Cumpărarea :
Verificați daca au pete maronii sau semne de deteriorare a cojii. Încercați să luați banane care se află în diferite etape de maturare – câteva de culoare galbene pentru a le consuma acum și unele mai verzi pentru a le consuma intr-o saptamana.
Ce știu consumatorii despre dezvoltarea durabilă?
Depozitarea
Păstrați bananele la temperatura camerei, fără a fi puse in pungă de plastic, până când acestea sunt coapte. La fel ca merele și perele, bananele produc gaz de etilenă care face ca alte fructe să se coacă mai repede. Dacă nu doriți să coaceți alte fructe, depozitați bananele separat. O banană decojită poate fi păstrată în frigider pentru câteva ore, dar va rezita mai mult dacă este învelită în folie de aluminiu.
Congelarea
Bananele decojite se îngheață bine și sunt perfecte pentru a fi adăugate la piureuri de fructe sau milkshake. Acestea pot fi înghețate si întregi, dar pot deteriora blenderul atunci cand vor fi preparate, astfel încât este mai bine să le tăiați în prealabil și să le depozitați într-un recipient sigilat. O banana poate fi tinuta la congelator pana la 8 luni.
Bine de stiut!
Puneți bucăți din cojile de banane chiar pe sol pentru combaterea daunatorilor din gradina dvs. Coaja de banana se descompune rapid adaugand o serie de nutrient solului.
Sursa: stopfoodwaste.ie
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro