Global learning approach on food waste in non-formal education

Global learning approach on food waste in non-formal education

Lot 2: Global Learning education and campaigning and advocacy projects led by a CSO or an association of CSOs from EU 13 member states

Option 1 – Global learning education

Parteneri : Asociatia InfoCons, Lithuanian Consumer Institute, Green Liberty (Letonia) , The Estonian Union of Co-operative Housing Associations (EKYL), Centre for education and informing consumers (Croatia), Bulgarian National Association Active Consumers si  Consumers Association of Bangladesh (CAB).

Perioada implementare (octombrie 2017- octombrie 2020)

Actiunile proiectului vor avea un impact pozitiv asupra tuturor aspectelor ce tin de durabilitatea si consumul sustenabil, atat cetatenii in tarile in curs de dezvoltare cat si pentru cetatenii din taile UE.

Activitatile proiectului vor completa lipsa de educare si informare legate de problematica globala a deseurilor alimentare si vor spori gradul de constientizare a interdependentei globale si a problemelor de mediu cu impact asupra dezvoltarii sociale. De asemenea activitatile proiectului vor promova abilitatile de modificare a consumului de alimente si vor reduce saracia la nivel global. Mia mult de 2 milioane de Cetateni la nivelul U.E. vor cunoaste si vor aplica aptitudinile dobandite in cadrul acsetui Proiect cu privire la consumul durabil, intelegand ca un consum de alimente mai bine gestionat poate deschide posibilitati de consum pentru alte categorii de persoane.

Grupul tinta al proiectului : 2.000.000 membrii de gospodarie, 3.000 de profesioniti in domeniul educatiei, 1.000 de reprezentanti ai ONG-urilor si lideri de opinie.

Intelegea asupra impactului global datorat deseurilor alimentare, va conduce la reducerea risipei alimentare care va conduce in mod direct la reducerea ecologica si impactul asupra mediului, precum si la reducerea costurilor pentru gospodarii.

Despre proiect: https://infocons.ro/risipa-alimentara/

Website : www.sincerelyfood.eu