Perioada postului si consumatorul european

Suntem în perioada de post. Pe lângă spiritul postului de a fi mai buni, de a fi alături de cei mai nevoiași, este și o perioadă în care postul se regăsește și în ceea ce mulți români aleg să mănânce. În preajma Crăciunului excludem produsele de origine animală.
De multe ori, fără să vrem, nu suntem atenți la citirea etichetelor, iar produsele clasificate în rafturi de diferite magazine ne rezervă surpriza de a prezenta urme de praf de ouă, praf de lapte și altele. În opinia mea, avem parte de o informare greșită, să nu spun chiar înșelătoare, prin poziționarea unor astfel de produse în raftul de produse de post. Din acest punct de vedere, vă recomand să nu uitați să verificați etichetele și să citiți informațiile aflate pe acestea.
InfoCons citește constant etichetele pentru toate produsele existente pe piață, monitorizează și testează comparativ aceste produse. În această perioadă, mai ales pentru produsele de post, suntem alături de consumatori.
Descarcă aplicația InfoCons gratuit și poți avea toate informațiile cu privire la aceste produse. Totodată,nu uita că foarte multe produse de post conțin celebrele E-uri și este important să știi ce înseamnă aceste E-uri. InfoCons pune la dispoziția consumatorilor dicționarul de E-uri gratuit, atât pe site-ul InfoCons, cât și în aplicația InfoCons.
Pate de post, parizer de post, brânză de post, lapte de post și mai stiu eu ce produse care copiază ca formă, culoare și textură produsele de origine animală, dar care nu conțin nici carne, nici lapte, ci plante. Conțin, de asemenea și coloranți, arome, agenți de îngroșare, de pasteurizare și altele.
Așadar, să fim atenți ce cumpărăm, ce consumăm, în ce cantități și să nu transformăm postul într-o perioadă de ingerare agresivă de prea multe E-uri. Să nu uităm! Orice substanță, într-o cantitate este aliment, în alta medicament și în alta otravă. Produsele din comerțul autorizat sunt în limitele de cantități reglementate și autorizate, dar când cumulăm mai multe produse care conțin cam aceleasi substanțe, se poate depăși doza.
Atenție! Mai ales pentru copii și vârstnici, să citim de două ori mai mult etichetele în această perioadă.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal