Tot mai multe posturi TV au secțiuni și perioade unde emisiunile tip shopping sunt tot mai prezente.

Dar ce înseamnă?

Înainte de 1989 se mergea la shop și asa era împâmântenită ideea că de la shop puteai cumpăra pe valută și numai cei aleși aveau acces. În acea perioadă, rudele din străinătate, care reveneau în România puteau merge să cumpere de la shop produse care altfel nu le găseau în comerț, erau doar produse românești pentru export.

Acum, în 2016, la acest shop la tv nu mai exista restricții. Putem cumpăra cu toții orice, dar produsele românești nu se mai găsesc sau se găsesc foarte rar. Astăzi sunt foarte multe produse chinezești, la preturi extraordinare, la o reducere inimaginabilă. Dacă suni repede și faci comandă, primești reducere, dar nu știi la ce este raportată și de unde provine. Astăzi doar se creează prin imagine și sonor ideea de șansă unică în viață, doar să cumperi.

Așadar, aveți grijă la astfel de promoții și cumpărați doar dacă aveți nevoie.

Aveți grijă cum primiți produsele respective, chiar dacă puteți părea mai pisălog, puneți toate întrebările pentru a avea o achiziție sigură. Când primiți produsul, verificați să aveți informațiile în limba română și să prezinte caracteristicele din reclamă.

Păstrați bonul fiscal și documentul achiziției și nu uitați că aveți drepturi indiferent de reducere sau promoție.

InfoCons este alaturi de tine! Contacteaza-ne prin e-mail la [email protected], telefonic, apeland 021 9615* sau completand formularul de sesizare!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu