Preparata usor si imediat, omleta contine pe langa oua si alte legume sau arome.
Indiferent de optiunea aleasa (cu legume, cu branza sau cu carne), omleta ofera multe beneficii.
Acest preparat se poate incadra in tipurile de alimente ce impiedica risipa alimentara. Cu o reteta simpla, compozitia se poate modifica, preluand diverse arome.
Resturi de: legume, branzeturi, chiar si fructe pot fi adaugate in preparat.
Stiati ca pentru producerea unui singur ou sunt folositi 196 l de apa?
Ouala sunt bune surse de proteine si oricare ar fi modul de preparare (fiert, prajit sau omleta) organismal primeste valorile necesare.
O modalitate de a testa ouăle pentru prospețime este cu un castron cu apă. Daca ouale nu mai sunt proaspete, sub coajă se formează o bulă de gaz. Când sunt inroduse în apă, ouăle proaspete vor tinde să se scufunde, dar ouale vechi vor sta la suprafata din cauza bulei de gaz formate.