Verificarea camarii si a frigiderului mai des și realizarea listelor de cumpărături a dus la reducerea cantității de deșeuri alimentare din gospodarii cu o treime în timpul pandemiei, a constatat un nou sondaj.

Sondajul a fost efectuat pe un numeric de 5.000 de adulți din Marea Britanie și a descoperit că oamenii risipesc aproximativ o treime mai puțin cartofi, pâine, pui și lapte – cele mai des consumate patru produse alimentare – în comparație cu situatia de dinaintea pandemiei.

Obiceiurile de cumpărături s-au orientat spre cumpărături mai rare, dar cumpărând mai multe articole, alături de schimbări de comportament , cum ar fi o mai bună planificare a meselor.

În medie, indivizii au identificat șase comportamente noi care contribuie la reducerea deșeurilor. Aproape jumătate dintre cei chestionați au spus că își verifică dulapurile și frigiderul mai mult înainte de a face cumpărături, iar unul din trei își ia mai mult timp pentru a verifica unde ar trebui depozitată mâncarea.

Alte acțiuni noi au inclus congelarea unei cantitati mai mari de alimente, economisirea resturilor și crearea unei liste de cumpărături.

Aproape 40% dintre oameni consideră că alimentele, cum ar fi pieptul de pui trebuie să fie congelate în ziua achizitionarii, când, de fapt, acestea pot fi congelate până la data `termenului de expirare`, oferind oamenilor mai multă flexibilitate.

Sursa: Wicked Less

Respect mancarii!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal