Ministerul Mediului , Apelor și Pădurilor , Minstru Barna Tanczos – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

Se spune că timpul și vârsta sunt relative, dar este o adevărată performanță să reușești să reziști două decenii, în România , ca asociație, mai ales când activezi într-un domeniu atât de vast, cu atât de multe provocări. Respectarea drepturilor şi a intereselor legitime ale oamenilor reprezintă o preocupare de căpătâi a instituțiilor statului . Dar atunci când, în societatea civilă, oameni cu responsabilitate socială se implică, prin organizații si asociații neguvernamentale, în susținerea acestor demersuri, rezultatele nu întârzie să apară.

Din cate știu, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor este unul dintre cei mai activi actori ai societăţii civile româneşti care acţionează pentru protejarea consumatorilor , aplicând o strategie formativă şi educativă menită să responsabilize consumatorii şi să le stimuleze încrederea. De 20 de ani, InfoCons este un coagulator de energii care ne învață cum să adoptăm „o 9atitudine”, reușind să facă diferența în mentalul nostru, al tuturor.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) salută o astfel de atitudine și se declară un partener permanent al InfoCons în misiunea comună pe care o avem: grija față de cetățean. Proteția consumatorului și protecția mediului au o legătură biunivocă, sunt influențate interdisciplinar și transdisciplinar. Amândouă presupun că schimbarea trebuie să înceapă de la noi, prin atitudinea pe care o luăm față de ceea ce consumăm sau față de mediul înconjurător. De aceea, invităm pe toată lumea să se implice și să adopte „o9atitudine!”

Apreciem faptul că v-ați focalizat pe apărarea drepturilor și a intereselor cetățenilor acestei țări, pe buna și corecta informare privind nu numai drepturile, ci și obligațiile în calitate de consumatori și beneficiari ai diverselor servicii aflate în legătură directă cu mediul. Programele dumneavoastră de informare au vizat multe dintre domeniile care ne preocupă la minister: dezvoltare durabilă, legislație de mediu, protejarea ecosistemelor, a pădurilor, a apelor, protejarea naturii, în general.

Activitatea InfoCons oferă un sprijin deosebit muncii noastre și ne bucură să facem lucruri bune împreună, pentru oameni și pentru mediu. Am colaborat cu succes în campanii precum: „Vinerea Verde” sub deviza ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, Campania Națională „Curățăm România!”, derulată sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” sau Campania Națională “ Închide! Stinge! Reciclează! – Fii Un Exemplu. Toate constituie o experiență demnă de evocat la acest moment aniversar.  Expertiza furnizată de către specialiștii InfoCons privind protecția mediului, consumul sustenabil, colectarea selectivă și mai buna gestionare a banului prin reducerea risipei au fost de un real sprijin pentru Ministerul Mediului .

Vă felicit pentru consecvența în rolul pe care vi l-ați asumat, pentru toate proiectele și programele sociale, pentru studiile și testele comparative , pentru campaniile de informare și educare , pentru aplicația InfoCons – unică în lume, gândită pentru noi toți în spiritul ideii că” un consumator educat este un consumator informat”. Asta încercăm și noi acum prin Campania ”Reciclăm în România!”

Felicitări, Sorin Mierlea , un adevărat profesionist, pasionat, innovator, meticulos, curajos, insistent, un om sufletist, solidar, echilibrat și conștiincios, pentru echipa valoroasă dedicată trup și suflet protejării drepturilor și intereselor consumatorilor !

Felicitări tuturor celor care ați reușit să aduceți InfoCons la nivelul la care este în acest moment – un adevărat reper al calității, al responsabilității și al demnității în România !

Vă doresc tuturor inspirație și cât mai multe proiecte de succes în sprijinul oamenilor!

 

Cu deosebită considerație,

Barna TÁNCZOS

 

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal