Informații realizate pe baza studiului realizat de InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip fast food , de această dată despre burger-ul de pui , în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse , respectiv :
- PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L. (MC DONALDS)
- REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (BURGER KING)
- ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (FRIDAY)
- ART BURGER S.R.L. ( HESBURGER)
- STRONG MND CORPORATION S.R.L. (SPARTAN)
- UNCLE JOHN FOOD S.R.L. (UNCLE JOHN)
- U.S. FOOD NETWORK S.A. (KFC)
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională a produselor tip burger de pui, declarații existente pe platformele online au rezultat următoarele :
- Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 2g și 7.19g !
Cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons , consumatorii pot scana etichetele produselor alimentare pentru a afla instant : ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.
De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația Europeană InfoCons , consumatorii își pot seta cantitatea de produse pe care urmează să o consume , iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .
Studiu a fost realizat în urma informațiilor regăsite online în perioada octombrie-decembrie 2024.
Pentru a consulta studiul integral pe baza produselor tip fast food, click AICI .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro