83% dintre români consideră că principala acțiune pe care o pot realiza pentru evitarea generării de deșeuri alimentare sau alte tipuri de deșeuri este ca aceștia să cumpere exact ce au nevoie, alte acțiuni ce pot fi realizate pentru reducerea generării de deșeuri sunt: 77% încearcă să repare aparatele vechi înainte de achiziționarea unora noi, 67% donează sau vând diverse articole pentru refolosire, 62% evită achiziționarea de produse “supra-ambalate`, 60% folosesc baterii reîncărcabile, 59% beau apă de la robinet pentru evitarea deșeurilor de ambalaje, 55% au depus eforturi pentru oprirea primirii corespondenței poștale nedorite, 44% efectuează compostarea acasă.

Redu risipa alimentară!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal