Cum sa aveti o masa fara a risipi alimentele!

  • Inspirativa din retete noi pentru a folosi ingrediente noi, astfel incat sa aveti noi perspective in cee ace priveste pregatirea mesei cat si din perspectiva listei de cumparaturi pentru ingredientele necesare noii retete.
  • Incercati sa mergeti la cumparaturi dupa ce ati servit masa (sau pastrati o gustare pe care o puteti manca in timpul acestora) . O persoana flamanda va tinde sa cumpere mai mult decat are nevoie.
  • Inainte de a merge la cumparaturi verificati ce aveti deja in frigider si faceti o lista cu alimentele care va lipsesc si care va sunt necesare.

  • In magazin incercati mai intai sa urmati lista de cumparaturi. Ganditi-va daca este necesar sa cumparati anumite produse aflate la promotii ( ex.: trei la pret de doua, etc.) care nu sunt pe lista dvs.
  • Cand organizati anumite mese, incercati sa nu portionati alimentele, astfel fiecare invitat va avea posibilitatea sa aleaga ce si cat vor sa consume. De asemenea estimate mancarea necesara pentru o astfel de masa in functie de numarul persoanelor invitate (cea mai mare cantitate de alimente este risipita in perioada sarbatorilor de Craciun si Paste)

Respect mâncării !

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu