Concepute pentru prepararea sau consumul rapid, alimentele ultraprocesate sunt adesea comercializate ca și alimente care ne ajută să economisim timp, deoarece includ mese gata de consumat, gustări și băuturi care necesită timp minim de gătit sau sunt deja gătite.
Citește și – Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătății . Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu ne răspunde. InfoCons Protecția Consumatorului te informează !
Am invitat-o pe Dna. Prof .Dr. Ing. Nastasia Belc – Director General, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA București pentru a discuta pe tema alimentelor ultraprocesate, un subiect care ne ridică multe semne de întrebare și pentru care dorim să oferim răspunsuri avizate consumatorilor.
Care sunt riscurile asupra sănătății la care sunt supuse persoanele care consumă alimente ultraprocesate ?
Dna. Prof .Dr. Ing. Nastasia Belc – „ Industria alimentară ar trebui să își schimbe modul în care procesează alimentele.
Avem nevoie de o alimentație cât mai echilibrată. O alimentație dezechilibrată poate duce la apariția bolilor cronice, precum – diabetul cu toate efectele pe care le are asupra organismului, diverse tipuri de cancer, boli cardiovasculare. „
….