Hamburgerii sunt o mâncare preferată pentru preparate și petreceri în timpul liber. Potrivit unui sondaj realizat de Rețeaua Alimentară, 2 din 5 persoane ar alege un burger dacă ar putea avea doar o singură mâncare pe farfuria lor.
112 – 113 – Numere de urgență de afișat
Dacă sunteți unul dintre ei, trebuie să știți cum să pregătiți și să preparați un hamburger care să nu se întoarcă să vă muste cu un caz de otrăvire alimentară. Peste 200 de persoane s-au îmbolnăvit în primăvara trecută din carne de vită contaminată cu bacterii E. coli. Și în timp ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că epidemia a dispărut, carnea de vită trebuie să fie tratată cu grijă.
Ca majoritatea cărnii, carnea de vită poate fi contaminată cu bacterii dăunătoare în diferite puncte din procesul de producție, ambalare și manipulare. Dar șansele de contaminare pot fi mai mari la carnea de vită decât la friptură sau la fripturi din cauza modului în care este produsă.