Comisia Europeană a adoptat noi reguli cu privire la etichetarea originii ingredientului primar din alimente, în urma unui vot al statelor membre. Noua reglementare va asigura un nivel mai ridicat de transparență, oferindu-le cetățenilor Uniunii Europene informații clare cu privire la originea alimentelor vândute pe piața europeană. Conform noii reglementări, originea ingredientului primar dintr-un aliment trebuie să fie indicată dacă este diferită față de cea a alimentului în sine, pentru a nu păcăli consumatorii. Va exista o oarecare flexibilitate pentru operatorii afacerilor cu alimente pentru lua în considerare diferitele metode de procesare a acestora. Legislația va intra în vigoare începând cu 1 aprilie 2020.
Sursa: Europa.eu
– Stiati ca… Produsele alimentare ecologice
– Știi ce mănânci? Citește eticheta!
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!