Vânzările anuale cu amănuntul prin comenzi prin poștă / internet sunt în creștere

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Vânzările anuale cu amănuntul prin comenzi prin poștă / internet sunt în creștere

Cele mai recente cifre anuale privind volumul vânzărilor cu amănuntul prin casele de comandă prin poștă sau pe Internet arată o creștere anuală de 12% în Uniunea Europeană (UE) în 2017.

Vânzările cu amănuntul prin comenzi prin poștă sau pe Internet au crescut în ultima perioadă a ultimului deceniu, iar începând cu anul 2014 ratele de creștere anuale au depășit 9%. Pentru vânzările cu amănuntul totale ritmul de creștere a fost mai lent, cu rate anuale de creștere între 2% și 3% începând cu 2014.

Dintre statele membre ale UE pentru care sunt disponibile date, Estonia înregistrează cea mai mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul fie prin case de comandă prin poștă, fie prin Internet între 2016 și 2017 (+36%), urmată de Ungaria (+32%), România și Lituania (ambele +26%). În schimb, în ​​Portugalia (-9%) și Finlanda (-1%) s-au înregistrat scăderi anuale.

Indicele volumului comerțului cu amănuntul măsoară evoluția cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, ajustată la variațiile de preț (deflate), adică evoluția valorii totale a mărfurilor vândute, pe baza datelor ajustate pentru efectele calendaristice și sezoniere.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Tu îți protejezi datele personale?

Știați că?…. Economisire energie prin aparatele din dormitor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu