Comisia Europeană adoptă noi legi cu privire la etichetarea alimentelor

Comisia Europeană a adoptat noi reguli cu privire la etichetarea originii ingredientului primar din alimente, în urma unui vot al statelor membre. Noua reglementare va asigura un nivel mai ridicat de transparență, oferindu-le cetățenilor Uniunii Europene informații clare cu privire la originea alimentelor vândute pe piața europeană. Conform noii reglementări, originea ingredientului primar dintr-un aliment trebuie să fie indicată dacă este diferită față de cea a alimentului în sine, pentru a nu păcăli consumatorii. Va exista o oarecare flexibilitate pentru operatorii afacerilor cu alimente pentru lua în considerare diferitele metode de procesare a acestora. Legislația va intra în vigoare începând cu 1 aprilie 2020.

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Stiati ca… Produsele alimentare ecologice

Știi ce mănânci? Citește eticheta!

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal