Aplicația InfoCons

 1. Acasă
 2. Aplicația InfoCons
Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons

Scanează codul de bare
Află ce mănânci

pentru Android
pentru Android
pentru iPhone
pentru iPhone
Pentru Huawei
Pentru Huawei
Aplicatia InfoCons scaneaza

Scanează codul de bare

Scanează codul de bare al oricărui produs alimentar de oriunde din lume, pentru a afla aditivii, ingredientele, locurile unde poți recicla ambalajul și multe altele.

Aplicatia InfoCons produse salvate

Produse salvate

Salvează produsele într-o listă de unde poți afla cantitatea cumulată de aditivi (E-uri), sare, zahăr și calorii.

Aplicatia InfoCons home

Facilități pentru utilizatori

Creaza-ți un cont InfoCons direct din aplicație pentru a salva produsele și pentru a-ți stabili preferințele de consum.

Ce sunt preferințele de consum?

Ca utilizator, poți stabili numărul maxim de aditivi pe care-l tolerezi într-un singur produs, cantitatea maximă de zahăr și de sare, care anume aditivi nu-i dorești deloc în cumpărăturile tale.

Unica aplicație internatională, care te ajută cu toate numerele de telefon de urgență din țara în care te deplasezi, acces la alertele UE pentru produsele agroalimentare în timp real, atenționări cu privire la alergeni, aditivi alimentari, zahăr și sare. Te ajută să decizi tu pentru tine, să alegi informat ce cumperi și ce mănânci!

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, dezvoltată independent și transparent, îți pune la dispoziție:

 • Acces la numerele de urgență la nivel național si județean – pot fi accesate direct din aplicație;
 • Acces la alertele Europene cu privire la produsele agroalimentare și non-alimentare, actualizate zilnic
 • Scanarea codului de bare al etichetei unui produs și traducerea instantă a informațiilor de pe etichetă (2 miloane produse in baza de date):
 • Tipurile și numericul de E-uri (aditivi alimentari),
 • Alergenii;
 • Ingredientele;
 • Cantitatea de zahăr;
 • Cantitatea de sare;
 • Caloriile;
 • Distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat;
 • Lista cu produsele salvate;

Fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot scana codurile de bare de pe produsele pe care vor să le achiziționeze sau consume, pentru a afla toate informațiile de pe etichetă într-o fracțiune de secundă. Mai mult decât atât, în urma scanării codului de bare, aplicația InfoCons îi atenționează pe consumatori cu privire la numărul și denumirea alergenilor regăsiți în produsul scanat.

Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari (într-un limbaj ușor de înțeles), cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, alergenii și caloriile – informații care de cele mai multe ori sunt scrise foarte mic , într-un limbaj mult prea tehnic sau sunt produse a căror etichetă nu mai este vizibilă, în special cele congelate

Aplicația GRATUITĂ InfoCons facilitează accesul la numerele de urgență naționale, locale (pe județe) și internaționale în mai multe limbi. Dacă pentru România, numerele de urgență sunt afișate în română, engleză și ucrainiană – dat fiind contextul pe care îl traversăm- pentru celelalte țări, consumatorii pot găsi numerele de urgență afișate în engleză și limba țării selectate/în care se află!

Alertele de siguranță alimentară  și pentru produsele non-alimentare de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă de siguranță alimentară este menționat gradul de risc:  scăzut, nedeterminat și până la serios. În acest context, consumatorii sunt avertizați în timp util și pot lua atitudine! Astfel, produsele ce fac obiectul alertelor de siguranță alimentară și non-alimentara pot fi evitate de către consumatori și astfel, multe probleme pot fi eliminate din timp!

Apariții in media

Media

Descarcă acum

pentru Android
pentru Android
pentru iPhone
pentru iPhone
Pentru Huawei
Pentru Huawei
Meniu