7 iunie- Ziua Mondială a Siguranței Alimentare! accesează secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară din Aplicația GRATUITĂ InfoCons!

7 iunie- Ziua Mondială a Siguranței Alimentare! accesează secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară din Aplicația GRATUITĂ InfoCons! InfoCons Protectia Consumatorilor

Pe 7 iunie sărbătorim Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, zi ce a fost adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 2018. Sub umbrela acestei zile cu o puternică însemnătate la nivel internațional, InfoCons aduce în vederea consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons – o unealtă importantă pentru alegerea produselor alimentare în cunoștință de cauză!

De Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, accesează secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară și non-alimentară din Aplicația GRATUITĂ InfoCons!

Aplicația Gratuită InfoCons te ajută să ai acces în timp real la lista alertelor pentru siguranța alimentară și non-alimentară, actualizate zilnic. Informarea corectă și rapidă cu privire la produsele ce fac obiectul rechemărilor (retragerilor) de pe piață este necesară, mai ales în contextul în care procesul de căutare al acestor alerte este de cele mai multe ori consumator de timp sau fără succes.

Pentru a veni în sprijinul tău, al consumatorului, Aplicația Gratuită InfoCons, adună într-o singură secțiune dedicată, toate alertele emise la nivelul Uniunii Europene cu detalii precum:

 • Denumirea produsului;
 • Țara de origine;
 • Țara vizată de alertă;
 • Gradul de risc;
 • Data de la care intră în vigoare alerta;
 • Fotografii pentru alertele produselor non-alimentare;

 

De ce este importantă  cunoașterea alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare din  Aplicația InfoCons?

Alertele pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare, regăsite în secțiunea „i” din Aplicația Gratuită InfoCons, te ajută să eviți în timp util produsele ce fac obiectul acestor alerte, bazându-te pe informațiile regăsite în descrierea fiecărui produs. Alertele de siguranță alimentară de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă  este menționat gradul de riscscăzut, nedeterminat și până la serios.

Cunoașterea alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare elimină numeroase probleme din  timp! Cu ajutorul Aplicației GRATUITE InfoCons ești avertizat în timp util pentru a lua atitudine!

Observi o neregulă ce ține de siguranța alimentară? Ia atitudine prin Aplicația InfoCons!

Aplicația GRATUITĂ InfoCons îți oferă două căi de a semnala o neregulă referitoare la siguranța alimentară și nu numai!

O primă cale este reprezentată de butonul ”sesizare” ce apare atât în urma scanării codului de bare, cât și în lista cu produsele salvate. În urma accesării butonului „sesizare”, se va deschide automat un formular  intuitiv ce poate fi completat rapid  cu informațiile necesare.

Cea de-a doua cale de a semnala o probleme este reprezentată de secțiune „SOS” ce cuprinde toate numerele de urgență la nivel județean, national și international.În secțiunea „SOS” apar numerele instituțiilor precum:

 • Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor;
 • Protecția Consumatorilor;

De asemenea, pentru situațiile de urgență și nu numai, secțiunea „SOS” îți pune la dispoziție numerele de telefon pentru:

 • Urgențe;
 • Ambulanță;
 • Pompieri;
 • Poliție;
 • Poliția de Frontieră;
 • Autoritatea de Supraveghe Financiară;
 • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere;
 • Registrul Auto Român;
 • Direcția Națională Anticorupție;
 • Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații;
 • Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei;
 • Ministerul Finanțelor Publice.

Apelarea numerelor se poate realiza direct din Aplicația Gratuită InfoCons, fără a mai fi nevoie de copierea în prealabil a numerlor în tastatura telefonului.

Cum te poate ajuta Aplicația GRATUITĂ InfoCons să decizi tu pentru tine?!

Scanarea produselor cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons te ajută să afli instant, direct pe telefonul mobil, informațiile utile de pe etichetele produselor. Astfel, ai puterea de a te informa corect, ușor, rapid și transparent într-o fracțiune de secundă despre:

-Numărul și tipul aditivilor alimentari;

-Cantitatea de zahăr, sare și calorii;

-Ingrediente;

-Distanța pe care trebuie să o mergi, alergi, pedalezi pentru 100g de produs consumat;

-Alergeni;

Având peste 2 milioane de produse adăugate în baza de date, Aplicația Gratuită InfoCons este indispensabilă oricărui consumator care își dorește să aleagă informat ce cumpără și ce mănâncă!

Tema Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare 2022

Anul acesta, tema propusă de Organizația Mondială a Sănătății este „Mâncare mai sigură sănătate mai bună”. Ziua Mondială a Siguranței Alimentare din anul 2022, atrage atenția asupra acțiunilor pentru prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor ce țin de alimente.

Tema anului 2022 „Mâncare mai sigură, sănătate mai bună” evidențiază rolul pe care alimentele sigure și nutritive îl joacă în asigurarea sănătății și bunăstării umane, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, alimentele nesigure provoacă 600 de milioane de îmbolnăviri și 420.000 de decese, dintre care 30% se produc în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit Ziua Mondială a Siguranței Alimentare în anul 2018, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această problematică. Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) depun eforturi considerabile pentru evidențierea problemelor ce țin de siguranța alimentară.

Sorin Mierlea - presedintele InfoCons„Cu cât avem acces la multe informații, cu atât este mai greu să alegem! InfoCons te ajută să alegi în cunoștință de cauză TU pentru TINE, fără perturbarea din afară, pentru a avea acces direct, transparent, în timp real la o informație corectă și care te poate ajuta imediat! Ce să cumperi?! Ce mănânci?! Alertele rapide la standarde europene și nu în ultimul rând, cea mai completă și complexă bază de date de telefoane de urgență, care pot fi sunate direct din aplicație, în funcție de țara în care te afli! Ia atitudine! Descarcă aplicația GRATUITĂ InfoCons și ajută-ne să o promovăm și să aducem produse noi pentru toți! Astăzi, aplicația InfoCons are aproape 2 milioane de produse și cu ajutorul tău, putem să ajutăm mai bine!”

Sorin Mierlea– Președinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal