Fii în siguranța în mini-vacanța de Rusalii cu Aplicația Gratuită InfoCons!

Se apropie mini-vacanța de Rusalii, prilej de a pleca în vacanța în țară sau în străinătate! Rusaliile se sărbătoresc pe 12 iunie (duminică, prima zi de Rusalii) și pe 13 iunie (luni, a doua zi de Rusalii), fiind o săbătoare importantă pentru creștini.

Cu ocazia zilelor libere și a weekendului prelungit, cu siguranță vom alege să ne petrecem timpul departe de casă la munte sau chiar la mare! Pentru aceasta, Aplicația GRATUITĂ InfoCons ce îți pune la dispoziție:

-lista unităților de  cazare clasificate;

-lista agențiilor de turism licentiate;

-lista unităților de alimentație publică clasificate.

Cum te ajută Aplicația GRATUITĂ InfoCons în vacanță?

Chiar și în vacanța, siguranța ta și a familiei tale este pe primul loc! Indiferent de locația aleasă de pe teritoriul României, Aplicația GRATUITĂ InfoCons te ajută să te asiguri că locul în care îți vei petrece vacanța este clasificată. Astfel, poți evita încă de la început surprizele neplăcute din vacanță!

Mai mult decât atât, fie că alegi să îți petreci vacanța în România sau în afara țării, prin Aplicația GRATUITĂ InfoCons poți verifica lista agențiilor de turism licențiate.

Sectiunea dedicată listelor cu unitățile de cazare autorizate și agențiilor de turism acreditate poate fi accesată prin pictograma cu cele trei puncte. Odată accesată pictograma, poți verifica listele cu unitățile de cazare clasificate și agențiilor de turism licentiate, accesând „Fii în siguranță în vacanță!”.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons este disponibilă pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei și poate fi descărcată AICI.

În Romania, există autorizate în prezent 18. 283 unități de cazare de diferite tipuri,  cu 250.660  spații de cazare și  530.879 locuri :

-pensiuni turistice

-camere de inchiriat

-hotel

-apartamente de inchriat

-pensiuni agroturistice

-vile turistice

-hostel

-cabane turistice

-moteluri

-casute tip camping

-bungalowuri

-camping

-popas turistic

-spatii de campare

-hotel apartament

-nave maritime si fluviale

-pontoane plutitoare

-sate de vacanta

-parcele de campare

Pe primele locuri cu cel mai mare numar de unitati in functie de tipul acestora  se situeaza:

-28,14 % pensiunile turistice ;

-27, 91 % camerele de inchiriat ;

-10,05% hotelurile

Pentru a vizualiza situatia centralizata click AICI.

Din punctul de vedere al clasificarii acestora, situatia este urmatoarea :

-40,03 % unitati de cazare cu 3 stele;

-20,92 % unitati de cazare cu 3 margarete/flori/stele;

-14,01 % unitati de cazare cu 2 stele.

Situatia integrala poate fi vizualizata AICI.

In functie de judetul unde sunt loclizate unitati de cazare situatia este urmatoarea :

-16,01 % in judetul Constanta;

-10,10% in judetul Brasov;

-5,59% in judetul Suceava.

Situatia integrala poate fi vizualizata AICI

Sorin MierleaUrmează mini-vacanța de Rusalii,  dar și vacanța de vară, însă pentru a nu avea surprize neplăcute, puteți verifica înainte de a achita avansul către o unitate turistică dacă aceasta este autorizată sau nu și pentru ce clasificare. Putem verifica ușor cu Aplicația Gratuită InfoCons, dacă unitatea de cazare ne pune la dispoziție toate facilitățile conform clasificării primite. Totodată, întotdeuna trebuie să solicităm bonul fiscal pentru a avea dovada justificativă în cazul în care dorim sa depunem sesizări. Luați atitudine și verificați înainte de plecare unitatea de cazare și agenția de turism! Un om prevenit face cât doi! Descarcă Aplicația Gratuită InfoCons! Fii informat și în siguranță în vacanță!”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal