Aplicația InfoCons îți arată acum și alertele rapide in timp real pentru siguranța produselor non-alimentare (Safety Gate) la nivelul Uniunii Europene! Fii informat cu Aplicația Unică InfoCons!

Alerte non-alimentare Aplicatia InfoCons Protectia Consumatorilor

Aplicația InfoCons, dezvoltată independent și transparent, fiind unică la nivel internațional, pune la dispoziția consumatorilor alertele in timp real pentru siguranța produselor agroalimentare, dar și a produselor tip electronice și electrocasnice, bijuterii, articole vestimentare, jucării etc.

Astfel, printr-un simplu click în aplicația GRATUITĂ InfoCons, consumatorii au acces în timp real la toate alertele pentru produsele agroalimentare și produsele non-alimentare (Safety Gate) la standardele Uniunii

Europene. Consumatorii pot afla, în timp util, care sunt produsele pe care  ar trebui să le evite, care este riscul apreciat (de la „Nedeterminat”, până la „Serios”), dar și în ce țară a fost emisă alerta respectivă.

Secțiunea dedicată alertelor produselor non-alimentare (Safety Gate) și alimentare se regăsește în bara cu butoanele aplicației, fiind reprezentată prin pictograma de informație „i”.

Aplicația GRATUITĂ InfoCons, aduce în atenția consumatorilor alertele in timp real pentru siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare (Safety Gate). Astfel, fie că sunt în supermarket sau acasă, consumatorii pot evita achiziționarea/ consumarea unui produs regăsit în alertele rapide din cadrul Aplicației InfoCons.

Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă și până la cea mai veche, alertele pentru siguranța alimentelor pot fi accesate rapid și ușor din butonul „i”. Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum și ultimele actualizări sunt afișate odată deschisă lista alertelor din aplicația InfoCons.

Cu ajutorul aplicației InfoCons, consumatorii au acces la alertele pentru siguranța produselor agroalimentare si non-alimentare (Safety Gate) într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să întreprindă un întreg proces de căutare, care de multe ori este consumator de timp sau fără succes. Alertele pot afișate în română sau engleză, în funcție de preferințele utilizatorilor, fiind prezentate succint și pe înțelesul tuturor.

Aplicația InfoCons, un sprijin real pentru consumatori!

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot afla rapid și ușor informații utile despre produsele pe care vor să le achiziționeze sau pe care le au deja în casă! Prin scanarea codului de bare, aplicația GRATUITĂ InfoCons redă într-o fracțiune de secundă:

 •  Numerele de urgență județene, naționale și internaționale;
 • Alergenii
 • Cantitatea de zahăr;
 • Cantitatea de sare;
 • Tipurile si numericul de E-uri (aditivi alimentari);
 • Caloriile
 • Distanța de alergare, mers sau pedalat după consumarea produsului respectiv.

Ușor de folosit și disponibilă în mod GRATUIT pentru orice sistem de operare – IOS, Android sau Huawei, Aplicația InfoCons poate fi descărcată rapid AICI.

Sorin Mierlea - presedintele InfoCons„În contextul informației care abundă, este mai greu de a decela și prioritiza această informație. Când discutăm, însă, despre securitate, siguranță și sănătate, mecanismele europene ajută cetățeanul, în calitate de consumator, să aibă acces la informațiile despre securitatea și siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare de pe teritoriul Uniunii Europene. Aplicația InfoCons este alături de tine și te ajută să ai în timp real alertele Uniunii Europene de securitate și siguranță, pentru a fi informat și pentru a avea acces direct și nemijlocit la alertele pentru produsele agroalimentare, dar si non-alimentare identificate ca și produse periculoase. Astfel, aplicația InfoCons te ajută să fii în primă linie pentru tine, pentru familia ta și pentru prietenii tăi și depinde doar de tine ce, cât și cum cumperi! Fii informat! Fii activ! Fii cu o9atitudine”

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

Preluări Media:

Ziua de Cluj:

 • https://zcj.ro/economie/vezi-ce-cumperi-aplicatie-noua-infocons-scanezi-codul-de-bare-si-afli-totul-despre-produs–232143.html

Agerpres:

 • https://agerpres.ro/economic-intern/2022/05/02/infocons-a-dezvoltat-o-aplicatie-ce-ofera-informatii-in-timp-real-despre-produsele-agroalimentare-si-non-alimentare–911207

Ziarul Prahova:

 • http://ziarulprahova.ro/2022/05/infocons-a-dezvoltat-o-aplicatie-ce-ofera-informatii-in-timp-real-despre-produsele-agroalimentare-si-non-alimentare/

Ziare.com:

 • https://ziare.com/constanta/stiri-business/infocons-a-dezvoltat-o-aplicatie-cu-informatii-despre-produsele-agroalimentare-si-non-alimentare-8698200

Wall-Street:

 • https://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/285158/o-noua-aplicatie-consumatorii-pot-afla-informatii-in-timp-real-despre-produsele-pe-care-le-vor.html#gref

 

 

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal