Aplicația Gratuită InfoCons , un sprijin real pentru tine și copilul tău!

Aplicația Gratuită InfoCons , un sprijin real pentru tine și copilul tău! InfoCons Protectia Consumatorilor

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, îți pune la dispoziție, într-o fracțiune de secundă, informații utile despre produsele pe care le consumi tu si copilul tău, alertele rapide pentru produsele alimentare și non-alimentare dar si toate numerele de urgență la nivel județean, național și internațional. Astfel, pentru tine, dar mai ales, pentru copilul tău, poți achiziționa produse în cunoștință de cauză, poți apela mai rapid numărul de urgență de care  ai nevoie atunci când ești în vacanță alături de copilul tău, și, mai mult decât atât, poți afla mai rapid care sunt produsele ce fac parte din lista alertelor rapide emise la nivelul UE.

Scanează produsele pe care vrei să le consumi, atât pentru tine, cât și pentru copilul tu, pentru a-i asiguta un trai sănătos!

Prin scanarea  codului de bare de pe produsele pe care intenționezi să le consumi sau să i le gătești copilului tău, Aplicația GRATUITĂ InfoCons îți redă direct pe telefonul mobil:

  • Tipurile și numericul de E-uri (aditivi alimentari),
  • Alergenii;
  • Ingredientele;
  • Cantitatea de zahăr;
  • Cantitatea de sare;
  • Caloriile;
  • Distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat;

Având la îndemână aceste informații, poți alege cele mai potrivite produse pentru masa, gustarea sau sandwich-ul pe care i-l oferi copilului tău.  De asemenea, ai posibilitatea de a salva produsele scanate într-o listă dedicată acestora, iar ulterior le poți folosi într-o multitudine de combinații, aflând printr-o simplă bifare: cantitatea TOTALĂ de zahăr, cantitatea TOTALĂ de sare, numărul TOTAL de E-uri, dar și de câte ori se repetă acestea.

Totodată, în cazul în care produsul scanat conține alergeni, atunci tu ești  informat cu privire la denumirea,  numarul si tipul acestora. Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie, pentru a fi ușor de remarcat. Ținând cont că unele realcții alergice pot provoca probleme grave, această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă pentru tine și  mai ales pentru copilul tău!

Astfel, prin utilizarea unei singure aplicații, Aplicația InfoCons, reușești să îi prepari copilului tău gustarea favorită folosind produsele ce sunt în concordanță cu preferințele  de consum ale tale și ale familiei tale!

Este important să alegi produsele în cunoștință de cauză, mai ales în contextul în care în anul 2016, 340 milioane de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, au fost încadrați în categoria supraponderalilor sau obezilor. Datele din 2020 arată că 39 milioane de copii cu vârste cuprinse sub 5 ani au fost caracterizați ca fiind supraponderali sau obezi, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Află care sunt alertele pentru siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare printre care si jucarii  doar cu Aplicația Gratuită InfoCons!

Cu ajutorul aplicației InfoCons, ai acces la alertele pentru siguranța produselor agroalimentare si non-alimentare (Safety Gate) într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să întreprinzi un întreg proces de căutare, care de multe ori este consumator de timp sau fără succes. Alertele pot afișate în română sau engleză, în funcție de preferințele utilizatorilor, fiind prezentate succint și pe înțelesul tuturor

Alertele rapide privind produsele alimentare și non-alimentare regăsite direct în Aplicația GRATUITĂ InfoCons, sunt o unealtă utilă pentru părinți, aceștia reușind să evite produsele ce fac obiectul acestor alerte și astfel, multe probleme pot fi eliminate. În lista alertelor rapide pentru produsele non-alimentare pot fi regăsite produse tip jucării. Astfel că o informare corectă, din timp, cu privire la jucăriile ce se regăsesc în această listă, facilitează ulterior întreg procesul de alegere și achiziționare a acestor articole pentru copilul tău!

Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă și până la cea mai veche, alertele pentru siguranța alimentelor pot fi accesate rapid și ușor din butonul „i”. Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum și ultimele actualizări sunt afișate odată deschisă lista alertelor din aplicația InfoCons.

 

Aplicația este disponibil pentru orice sistem de operare Android, IOS și Huawei, iar descărcarea acesteia se poate realiza AICI.

Sorin Mierlea„Cu cât avem acces la multe informații, cu atât este mai greu să alegem! InfoCons te ajută să alegi în cunoștință de cauză TU pentru TINE și pentru COPIII TĂI, fără perturbarea din afară, pentru a avea acces direct, transparent, în timp real la o informație corectă și care te poate ajuta imediat! Ce să cumperi?! Ce mănânci?! Alertele rapide la standarde europene și nu în ultimul rând, cea mai completă și complexă bază de date de telefoane de urgență, care pot fi sunate direct din aplicație, în funcție de țara în care te afli! Ia atitudine! Descarcă aplicația GRATUITĂ InfoCons și ajută-ne să o promovăm și să aducem produse noi pentru toți! Astăzi, aplicația InfoCons are 2 milioane de produse și cu ajutorul tău, putem să ajutăm mai bine!”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal