Există și astfel de momente inoportune pentu a cumpăra mâncarea, când tocmai aceasta stă la baza nutriției organismului nostru? Ei, bine, da!
De multe ori facem alegeri pripite când vine vorba de mâncare, dacă, de exemplu, ne este foame, suntem stresați, supărați sau prea fericiți! Când avem un amalgam de sentimente sau când unul dintre cele enumerate mai devreme este la un nivel ridicat, tindem să facem alegeri… nepotrivite.
Fie că alegem prea multă mâncare, sau ceva care `ne face cu ochiul`, această acțiune poate duce cu ușurință la risipă alimentară.
Dacă realizăm ulterior totuși că am cumpărat mai multă mâncare decât era nevoie, cel mai bine ar fi să o congelam, dacă nu avem cu cine să o împărțim.
Știați că o treime din toată mâncarea din casele oamenilor este nefolosită?
Congelarea alimentelor poate ajuta la REDUCEREA risipei alimentare și poate SALVA resursele utilizate în producția de alimente.
Cum congelăm produsele pentru a le prelungi durata de viață și a reduce risipa alimentară?
– Putem congela aproape toate alimentele la -18 grade Celsius.
– Untul, margarina, pâinea și mâncarea gătită pot fi congelate până la 3 luni.
– Produsele din carne gata preparate pot fi congelate între 1-6 luni
– Sigilați produsele înainte de a le congela
– Congelați-le în porții diferite
Congelarea eficientă a alimentelor duce la mai puțină risipă alimentară!
Fiți un adevărat consumator european și cumpărați inteligent.
Țineți minte, mâncăm că să trăim, nu trăim că să mâncăm!