Universitatea de Vest din Timișoara , Rector Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Universitatea de Vest din Timisoara

Universitatea de Vest din Timișoara

Rectorul Universității de Vest din Timișoara

Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea

Cu ocazia celebrării a douăzeci de ani de la o mai bună protejare a consumatorului român, facem un pas pentru a privi în perspectivă evoluția la care am fost martori: dezvoltarea și educarea consumatorilor în privința drepturilor acordate de lege și informarea acestora cu privire la protecția sănătății și a siguranței, precum și a intereselor economice și juridice ale consumatorilor europeni.

Se conturează o dezvoltare a consumatorului român care acum își cunoaște drepturile și modalitățile prin care și le poate apăra, care solicită produse și servicii de o înaltă calitate și nu permite intrării pe piață a acelora de o calitate îndoielnică, eliminând cererea. Astfel că simplul consumator s-a transformat, din partea vulnerabilă ce necesită protecție și măsuri de echilibrare a balanței puterii, în primul ambasador al protecției consumatorilor, apărător al fundamentelor ce îi protejează comunitatea și stilul de viață.

Privind spre viitor, ne putem imagina consumatorul sustenabil, conștient de impactul acțiunilor sale asupra mediului înconjurător și asupra viitorului noilor generații. Ne putem imagina consumatorul care solicită producătorului să adopte măsuri pentru a asigura sustenabilitatea proceselor și produselor sau serviciilor pe care le oferă, consumatorul capabil să vadă valoare în produsele sustenabile și care susține producătorii orientați autentic spre dezvoltare durabilă. Această imagine este posibilă datorită eforturilor tuturor celor care depun activ eforturi pentru protecția drepturilor consumatorilor, pentru educarea și implicarea acestora în apărarea propriilor drepturi și, implicit, apărarea comunității și spiritului acesteia.

Universitatea de Vest din Timișoara transmite La mulți ani, InfoCons, și rămâne alături pentru educație și cercetare relevantă consumatorului viitorului!

Testimonialul poate fi citit aici

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal