InfoCons Protecția Consumatorilor este un “vehicul” de popularizare a standardelor de calitate în cadrul comunității digitale și oferă infrastructura necesară pentru testarea soluțiilor inovative dezvoltate în cadrul diferitelor proiecte Europene .

Misiunea proiectului European TRUST aWARE este de a oferi un cadru holistic și eficient de securitate și confidențialitate digitală (S&P), care să cuprindă un set de instrumente și servicii noi și integrate , create în comun de cetățeni și de părțile interesate – echipe de intervenție în caz de urgență informatică (CERT), autorități de protecție a datelor (DPA), organizații , dezvoltatori și factori de decizie politic , pentru a identifica , audita , analiza , preveni și atenua în timp util impactul diferitelor amenințări S&P asociate activităților digitale ale cetățenilor , sporind în același timp încrederea în software și conformitatea cu reglementările în vigoare .

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Pe 19 Ianuarie 2023 Asociația InfoCons lansează campania de conștientizare ca parte a procesului de recrutare pentru testarea variantei Beta a soluției TRUST aWARE , iar săptămâna aceasta am programat câteva sesiuni cu părțile interesate , care sunt utilizatori ai serviciilor online de social media, interesați de domeniul confidențialității și securității digitale .

Un element important pentru această etapă de testare a variantei beta a soluției inovative TRUST aWARE este existența unui tablou de bord funcțional care facilitează partenerilor pilot să interacționeze mai mult cu comunitatea lor . Acest lucru va conduce la posibilitatea de a obține feedback-ul membrilor comunității în mod continuu asupra funcționalităților și utilității soluției dezvoltate .

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Vă invităm astăzi, 20.01.2023, în intervalul orar 10,30-12 să participați la workshop-ul online –Testare DASHBOARD organizat de către membrii proiectului TRUST aWARE .

Linkul apelului video: https://meet.google.com/yah-fuwn-xms

Proiectul European Trust aWare InfoCons