Vă sfătuim să mergeți direct acasă după ce terminați de făcut cumpărăturile!
Întreruperea lanțului frigului poate provoca boli, ca cea cauzată de listeria monocytogenes, maladie rara, dar gravă în special pentru persoanele cu sistemul imunitar scazut, cum sunt femeile însărcinate, cele care alăptează, persoanele în vârstă, sensibile, etc.).
Frigiderul este un factor important în lanțul frigului. Consumatorul trebuie să aibă un termometru care să permită reperarea zonei reci. Aceasta trebuie să fie la 4 grade Celsius maximum. Daca nu se întampla acest lucru trebuie să reglăm termostatul.
ATENȚIE!
În zona rece trebuie să plasăm produsele foarte perisabile. Într-un frigider temperatura este rar uniforma, zona cea mai rece fiind situată de regulă în partea de sus a frigiderului, însa poate varia în funcție de model.
În partea în care temperatura este între 4 și 6 grade Celsius, plasați, de exemplu:
- preparatele în casă
- legumele și fructele crude
- carnea și peștele gătite
- iaurturi și brânzeturi.
În partea cea mai rece unde temperatura este între 0 si 4 grade Celsius, plasați, de exemplu:
- carnea
- mezelurile gatite și de gătit
- produsele din pui
- cremele
- deserturile pe baza de lapte
- produsele în curs de decongelare
- brânzeturile reci
- laptele crud
- sucurile de fructe
- salatele ambalate
- mâncărurile gătite (sortimentele cu sosuri, patiseria).
În compartimentul pentru legume depozitați legume și fructe spălate și proaspete.
Pe ușă depozitați ouă, unt, lapte, sucuri de fructe bine închise.
NU UITAȚI!
Ambalați separat alimentele crude și alimentele gătite cu folie de aluminiu sau alimentară.
- Scoateți ambalajul din plastic sau de carton, doar dacă indicatiile necesare precum data de expirare, temperatura sau modul de folosire figureaza pe ambalajul care se află în contact cu produsul.
- Nu lăsați prea mult timp produsele refrigerate în afara frigiderului.
- Asezați pe rafturi puțin mai în fată produsele ale căror date limită pentru consum sunt mai apropiate.
- Plasați resturile alimentare în ambalaje ermetice și consumați-le cât mai repede cu putință.
- Spălați-vă pe mâini înainte de a atinge alimentele, între fiecare manipulare a produselor și înainte de momentul mesei.
- Spălați o data sau de doua ori pe luna frigiderul cu detergent și limpeziți cu apă.
ATENȚIE!
Oricare este produsul, din momentul în care ambalajul a fost deschis, data limită de consum este scurtată. Produsul trebuie deci consumat cât mai rapid.
În orice caz, nu consumați un produs după ce data limită a fost depășită.
Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj cu privire la temperatura la care produsul trebuie conservat: dacă aceasta este mai scăzută sau egală cu 4 grade Celsius, plasați produsul în partea mai rece a frigiderului.
Nu uita! Alege sănătos, trăiește sănătos pentru o masă liniștită alături de cei dragi! Citește eticheta pentru o informare corespunzătoare! Cere bonul fiscal pentru o sesizare eficientă!
– Telefonul Consumatorilor – Numere utile pentru consumatori
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro