Protecția datelor: păstrând confidențialitatea vieții private

Intr-o lume a internetului, telefoanelor inteligente și rețelelor de socializare este foarte ușor să publici și să cauți informații personale. Când o cerere de credit e respinsă pentru că locuiești într-o zonă nepotrivită, fotografiile publicate odată revin să te hărțuiască sau site-urile gratuite îți vând datele personale, ajungi la concluzia că protecția datelor e importantă. UE își reexaminează regulile în domeniu pentru a ajuta cetățenii să păstreze controlul asupra informațiilor personale.

Foto: Parlamentul European – Comunicat

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal