Mezeluri de tip Bacon cu până la 6 aditivi alimentari / E-uri ! Mănânci bine , te simți bine !
InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor de pe etichetele produselor tip bacon ce se regăsesc pe piața din România.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează : Mezeluri cu peste 123 ADITIVI alimentari / E-URI : Parizer 12 , Crenvurști 10 , Șuncă 10 , Salam 8 , Cârnați 6 , etc. Etichetă curată ?
În total au fost analizate 17 produse.
- Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în bacon :
- 94.12% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)
- Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 6:
- 12.5% din produse au în compoziție 6 E-uri
- 6.25% din produse au în compoziție 5 E-uri
- 18.75% din produse au în compoziție 4 E-uri
- 12.5% din produse au în compoziție 3 E-uri
- 25% din produse au în compoziție 2 E-uri
- 25% din produse au în compoziție 1 aditiv alimentar
- 5.88% din produse NU au în compoziție aditivi alimentari
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează : Bacon cu până la 6 aditivi alimentari și 415 kcal pe 100 grame de produs ! Rămâi informat cu Aplicația Europeană InfoCons !
- Din punctul de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:
- 93.75% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
- 56.25% dintre produsele studiate au avut în componență ascorbat de sodiu (E301);
- 25% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați (E451);
Mănânci bine , te simți bine !
Semnătura : Departamentul InfoCons Protectia Consumatorilor de Studii și Teste Comparative


















