Bacon cu până la 6 aditivi alimentari și 415 kcal pe 100 grame de produs ! Rămâi informat cu Aplicația Europeană InfoCons !
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip bacon ce se regăsesc pe piața din România.
În total au fost analizate 17 produse, de la următorii producători/distribuitori:
- Meda Prod 98 SA
- Aldis S.R.L
- Group Ifantis
- Fleischparty SRL
- Irish Bacon Slicers Ltd
- The Family Butchers Romania SRL
- Le &Co
- Tamasi -Hus kft
- Kaufland Romania SCS
- Food Point Distribution
- Auchan Romania SA
- Ifantis Romania SA
- Mega Image S.R.L
- Cris-Tim Family Holding SRL
Citește și : Normele UE pentru stimularea reparării și a reutilizării produselor – InfoCons protectia consumatorilor te informeaza
InfoCons Protecția Consumatorilor – Numărul de aditivi alimentari în produsele de tip bacon
Mărcile produselor de tip bacon care au făcut obiectul acestui studiu au fost:
-
- Cris-Tim Bacon feliat
- Meda Bacon
- 365 Essential Bacon afumat feliat
- 366 Essential Bacon afumat cuburi
- Aldis Bacon premium
- Aldis Bacon
- Auchan Bacon fiert si afumat
- Ifantis Bacon Plaka afumat
- Bucatteria Bacon afumat de porc feliat
- Campis Bacon premium
- Casa Gustului Bacon
- Casa Gustului Bacon Cuburi
- Hatherwood Black Bacon
- Kaufland classic Bacon
- Pikok Bacon
- Pikok Bacon de porc fara sorici feliat
- Pikok Bacon de porc afumat cu fum de fag
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
- Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în bacon :
- 94.12% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)
- Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 6:
- 12.5% din produse au în compoziție 6 E-uri
- 6.25% din produse au în compoziție 5 E-uri
- 18.75% din produse au în compoziție 4 E-uri
- 12.5% din produse au în compoziție 3 E-uri
- 25% din produse au în compoziție 2 E-uri
- 25% din produse au în compoziție 1 aditiv alimentar
- 5.88% din produse NU au în compoziție aditivi alimentari
- Din punctul de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:
- 93.75% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
- 56.25% dintre produsele studiate au avut în componență ascorbat de sodiu (E301);
- 25% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați (E451);
E-uri | Nr. de produse în care acestea sunt prezente |
E250 nitrit de sodiu | 15 (93.75%) |
E301 ascorbat de sodiu | 9 (56.25%) |
E451 trifosfați | 4 (25%) |
E252 nitrat de potasiu | 3 (18.75%) |
E450 difosfați | 3 (18.75%) |
E262 acetat de sodiu | 2 (12.5%) |
E316 eritorbat de sodiu | 2 (12.5%) |
E407 caragenan | 2 (12.5%) |
E452 polifosfați de sodiu | 2 (12.5%) |
E621 glutamat monosodic | 2 (12.5%) |
E251 nitrat de sodiu | 1 (6.25%) |
E331 citrat trisodic | 1 (6.25%) |
E500 carbonat de sodiu | 1 (6.25%) |
Click AICI pentru a vedea numericul de aditivi alimentari pentru fiecare produs în parte .
- Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate la 100 grame de produs
- Valoarea energetică este cuprinsa între 209 kcal și 415 kcal
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – Cantitatea grăsimilor și aciziilor grași saturați în produsele de tip bacon
-
- Cantitatea de grăsimi variază între 15g și 38g
- Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 5.4g și 20g
Click AICI pentru a vedea cantitatea de grăsimi și acizi grași saturați pentru fiecare produs în parte .
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – Cantitatea de glucide și zaharuri în produsele de tip bacon
-
- Cantitatea de glucide variază între 0g și 2g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 1.5g.
Click AICI pentru a vedea cantitatea de glucide și zaharuri pentru fiecare produs în parte .
Citește și : Sfaturi de călătorie în Turcia – Rămâi informat cu InfoCons Protecția Consumatorului
Cantitatea de proteine în produsele de tip bacon – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează :
-
- Cantitatea de proteină se situează între 12g și 22g pentru produsele studiate.
Click AICI pentru a vedea cantitatea de proteine pentru fiecare produs în parte .
Cantitatea de sare în produsele de tip bacon – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează :
-
- Cantitatea de sare s-a situat între 1.8g și 3.8g.
*Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.
Click AICI pentru a vedea cantitatea de sare pentru fiecare produs în parte .
Studiul integral se poate vedea AICI .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129 , sector 4 , tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro , Protecția Consumatorului , Protecția Consumatorilor , Proprietate Intelectuală , Consumers Protection , Consumer Protection , Fii Un Exemplu , Dezvoltare Durabilă , Smart Deal , Green Deal , Alertă , Alerte , Încredere , Trust , Zahar , Sare , Aditivi alimentari , E-uri , Bacon , Sorin Mierlea , Securitate Cibernetcă , Cybersecurity