Instituția Prefectului Alba , Prefect Nicolae Albu – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Nicolae Albu Prefect Alba

Instituția Prefectului Județul Alba

Prefect Alba

Nicolae Albu

Marcăm în data de 15 martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, stabilită în anul 1985 de către Organizația Națiunilor Unite pentru această dată, ca mijloc de sensibilizare cu privire la drepturile și nevoile consumatorilor .

Sărbătorirea acestei zile reprezintă o oportunitate de a analiza și colabora împreună cu factorii de decizie în vederea respectării și protejării drepturilor tuturor consumatorilor și de a întreprinde măsurile necesare în vederea elimănării abuzurilor și nedreptăților sociale care subminează aceste drepturi.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, salutăm acțiunile naționale de promovare și recunoaștere a drepturilor cumpărătorilor de bunuri și servicii și accentuăm importanța relației dintre activitatea de standardizare și eforturile de protecție a consumatorului.

Calitatea și siguranța produselor și serviciilor oferite consumatorilor reprezintă una din prioritățile noastre importante.

Consumatorul este direct interesat ca serviciile și produsele pe care le utilizează să fie de calitate, să fie durabile și sigure.

Respectarea drepturilor consumatorilor reprezintă o preocupare constantă a instituțiilor statului, fie că vorbim despre alimente de strictă necesitate, energie, servicii financiare sau oricare alt produs.

Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii și economia, inclusiv prin măsuri care să contribuie la reașezarea pe baze sănătoase a consumului. Atitudinea orientată spre consumator, punerea pe piață a produselor de calitate la preț corect, oferirea de informații corecte și complete reprezintă factorii decisivi pentru a depăși orice criză de încredere.

Este foarte important să înțelegem că nu doar instituțiile statului sunt parte a procesului de protejare a cetățeanului, ci este nevoie și de implicarea directă a dumneavoastră, a cetățenilor, informându-vă corect și semnalând instituțiilor responsabile orice abuz.

În acest moment aniversar, felicit pe toți cei implicați în eforturile de protejare a consumatorilor în România.

Totodată, le mulțumesc pentru colaborarea impecabilă cu Instituția Prefectului – județul Alba, în scopul protejării și informării cetățenilor cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au .

La mulți ani tuturor consumatorilor!

Testimonialul poate fi vizualizat AICI. 

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal