Primăria Municipiului Brașov , Primar Allen Coliban – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Brasov Allen Collen

Primăria Municipiului Brașov

Primar Municipiul Brașov

Allen Coliban

Obiectivul Municipalității este acela de a le oferi brașovenilor și turiștilor servicii de interes general accesibile și de calitate. Este responsabilitatea noastră, a autorităților publice, să ne asigurăm că le putem oferi acest lucru tuturor, indiferent dacă locuiesc aici sau sunt doar în trecere prin oraș.

Brașovul trebuie să fie un oraș prietenos cu locuitorii și vizitatorii săi. Tocmai de aceea se investește în calitate în toate domeniile, de la pârtii de schi la străzi, de la locuri de joacă, școli sau grădinițe la sisteme moderne de colectare a deșeurilor menajere sau la transport în comun.

În acest an, Brașovul intră în cea mai rapidă etapă de dezvoltare a orașului din ultimii 30 de ani, mai ales prin prisma fondurilor nerambursabile atrase. Avem deja proiecte mari și certitudini, cum ar fi proiectul Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, primul spital nou construit în Brașov în ultimii aproape 50 de ani. Avem în plan investiții importante la fiecare capitol: parcuri noi, zone de agrement, piste pentru biciclete, autobuze electrice, grădinițe și creșe nou construite, insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor, restaurarea, amenajarea și punerea în valoare a zonei centrului istoric. Axele de dezvoltare a orașului sunt: „Brașovul educat“; „Brașovul sănătos și cu grijă pentru toți“; „Brașovul pietonilor, bicicliștilor și al traficului relaxat“; „Brașovul verde și curat“;  „Brașovul dezvoltat armonios“; „Brașovul cultural“; „Brașovul prosper“; „Brașovul sportiv“; „Brașovul administrat corect“.

Toate aceste investiții se fac din fonduri europene nerambursabile și din finanțare locală, astfel încât utilizatorii să aibă acces la servicii de interes general accesibile și de calitate.

Pentru a ne asigura că totul merge cum trebuie, suntem în dialog permanent cu brașovenii. Aceștia ne pot contacta și pot participa activ la luarea deciziilor privind municipiul. Cu toții ne dorim un oraș verde, mobil, relaxat, un oraș al comunităților. În cadrul procesului de bugetare participativă, în fiecare an oricine poate propune și vota proiecte. Primăria alocă o parte din bugetul anual pentru aceste proiecte, iar brașovenii vin cu propuneri pentru direcționarea acestui buget, propuneri având aplicabilitate pe o anumită stradă, într-un cartier sau la nivelul întregii localități.

Posibilele disfuncționalități pot fi oricând semnalate, telefonic, prin email sau direct la sediu. În plus, există și un site dedicat gospodăririi orașului, cu ajutorul căruia brașovenii pot verifica, alături de inspectorii primăriei, lucrările pe care operatorii de servicii le-au efectuat, programul zilnic sau săptămânal, precum și lucrările planificate pentru perioada următoare, pe fiecare stradă în parte. În cazul în care constată nereguli în îndeplinirea eficientă a activității de administrare a orașului, cetățenii pot sesiza municipalitatea prin intermediul secțiunii de sesizări. Astfel ne asigurăm nu numai că prestăm servicii de calitate, dar și că brașovenii au posibilitatea să ne verifice și să ne sesizeze eventualele disfuncționalități inerente oricărei administrații de dimensiunea Brașovului.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal